Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták, hogy reagálnátok,...

Ateisták, hogy reagálnátok, ha megtudnátok, hogy Isten létezik?

Figyelt kérdés

2023. jan. 7. 21:11
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem lenne ilyen "kitalált" vallások, jóval előrébb lennénk technológiai fejlődésben...
2023. jan. 8. 15:45
 22/25 anonim ***** válasza:
Egyetértek
2023. jan. 8. 15:54
 23/25 anonim válasza:
100%

Én vallásos vagyok de kicsit provokatívnak érzem a kérdést.

Szerintem a legfontosabb, hogy tartsuk tiszteletben mások meggyőződését és tisztelettel beszéljünk róla. Legyen az egy olyan személy aki ugyanabban hisz mint mi vagy éppen ateista/agnosztikus. Ha más máshogy gondolkodik Istenről az a szíve joga. De ne provokáljuk másokat mint ez a kérdés vagy hogy a biblia tündérmese. Fogadjuk el hogy más másként gondolkozik, miért olyan nehéz ez? Persze lehet értelmes vitát folytatni a témáról de az amit itt is látok nem visz előbbre. Csak a rejtett gúnyolódást látom mindkét félről. Én pl kétlem, hogy minden 100% úgy alakult ahogy le van írva (hiszen emberek írták, akik a saját érdekeiket is beleírták) de eszembe nem jutna mesekönyvként hivatkozni rá. Egyszerűen tiszteletlen. Vagy pl az agnosztikusokkal próbálok értelmes vitát folytatni, már akivel lehet persze.

2023. jan. 9. 08:45
 24/25 anonim ***** válasza:

Na, végre egy értelmes ember.

Ha mindenki ilyen lenne, béke lenne mindenhol.

2023. jan. 9. 18:35
 25/25 anonim ***** válasza:
58%

Elkeseredetten zokognék egy órán keresztül, közben tépném a hajam és jajgatva, közben magamat átkozva és ostorozva térden csúsznék a MINDENHATÓ elé, akit hozsannázva dicsőítenék és ahogy a Bibliából őt ismerem - mert ugye attól még, hogy ateista vagyok, olvastam ám - és bevallom nagyon szórakoztató volt - a jobbjára ültetne, megbecsülne, mert hogy az eltévedt bárányka leszek majd és egy szimpla hívőre a legcsekélyebb figyelmet sem fogja fordítani, mert annyi van belőlük, mint a nyű, de engem a tenyerén fog hordozni.

Milyen kár, biz Isten sajnálom, hogy nincs is.

2023. jan. 9. 19:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!