Melyik az egyetlen igaz felekezet objektívan a kereszténységben?
"Nem lehet vitázni velük. Semmilyen kritikát nem fogadnak el..."
Dehogynem lehet vitázni velük. Csak mivel már több száz éve - a katolikusok meg több ezer éve :) - vitáznak, elég nehéz, mert mindenre van már ellenérvük. :)
Pert például a hitgyüli, vagy a jehova tanúi vagy az adventisták nagyon jól fogadják a kritikát, azt beépítik akár tanításaikba is. Igaz?
Jah nem, nem igaz :)
Kedves #13-as, ez egy jó kérdés volt! :)
Akkor róluk is véleményt mondok.
A Hit Gyülekezete egy tipikus véglete a karizmatusok táborának. Úgy ahogy vannak unszimpatikusak nekem. Sajnálom, ha valakit megbánt ez a véleményem...
A Jehova Tanúi tudtommal nem tartják magukat kereszténynek, nem tartják magukat a keresztények közül egy felekezetnek. Hanem ők a Jehova Tanúi. Beszélgettem már jehovásokkal. Attól még, hogy az alkalmuk „úgy néz ki” mint egy keresztény alkalom, attól még nem lesz az. Javítsatok ki kérlek, ha rosszul tudok valamit.
Az Adventistákat nem ismerem. :)
Látom, hogy lepontoztatok engem korábban... Igazából nem érdekel.
Ez nem egy népszerűségi verseny számomra. Én csak őszintén beszélek a tapasztalataimról, és ennyi. A celebek kattogjanak csak azon, hogy hány lájkot kapnak, de engem pont nem izgat ez a téma...
Tisztelt #12-es, minden keresztény felekezetből lévő testvérek között hallottam már nagy, bibliai igazságokat! A katolikusoktól és a reformátusoktól is! És ezekért a bölcs gondolatokért nagyon hálás vagyok.
De amikor én és a többi testvérem azt nézzük végig, hogy
egy katolikus és egy református testvérünk képtelen az kulturált, értelmes vitára,
hanem feszülten, dúlva-fúlva... mindkettő csak a magáét fújja!..., na az elkeserítő.
(Jaj! Elnéztem valamit... Nem lettem lepontozva én. :D
Mindenesetre ez a véleményem az itteni pontozásokról, ha kellemetlen témákról van szó, aztán esetleg nekem esnek a dislike-olók . . . )
Mivel szóba került a katolikus és a többi történelmi egyházak téma..., ezért megosztottam az élményemet veletek.
De én meg le lettem pontozva amúgy. De mindegy.
Tisztelt #12-es, attól még, hogy ha két tábor már 50, 100, vagy 1000 éve vitázik egymással..., na az még sajnos nem garantál semmit...
Egy vita - [Az igazi vita. A kulturált, értelmes, építő vita.] - célja nem az, hogy az egyik oldal "legyőzze" a másikat. Nem az hogy "háborúzzanak" egymással...
Hanem a célja ehelyett az igazság keresése együtt. A tanulás, és a másik ember nézetének megértése. Az, hogy ő miért úgy gondolkodik, ahogy gondolkodik. Stb.
A katolikus és a református testvéreimnek együtt kéne keresniük az igazságot. Nem egymással harcolni, meg szócsatázni.
Annak ellenére, hogy számos felekezet van, Isten egy. Isten nem változott meg... Van igazság. Egy igazság van.
Együtt kéne keresniük az igazságot a kat. és a ref. testvéreimnek, nem az önös földi érdekeiket követni, meg a „maguk igazát” hajtogatni, meg nem csak a saját táborukra meg a saját baráti körükre lenni marha büszkének!!!... Hanem a többi testvérüket is szeretni.
Sokan örülnénk neki, ha a katolikus és a református testvéreink nem csak a maguk kis világában lennének el, hanem jobban nyitnának kifelé, és jobban barátkoznának másokkal is. (Tisztelet a kivételnek, mert az mindig van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!