Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Református nézhet katolikus...

Református nézhet katolikus misét? Nekünk katolikusoknak van tv- is EWTN, Apostol ezeken otthon is lehet misét nézni, reformátusok ezt nézhetik,nekik van olyan tv adó ami nekik szól?

Figyelt kérdés
Üdv már most leszögezném semmi bántó megjegyzést nem szántam, az hogy nekik szól azt úgy értettem mint pl nekünk katolikusoknak pl az EWTN tv. Reformátusoknak is van ilyen tv adó? Vagy ha misét néznének 1szerüen megnézhetik az EWTN en? (vagy az apostol tv-n., azt hiszem az is katolikus tv). Vannak akik nem tudnak elmenni ugye a templomba, mozgássérültek, vagy másféle bármilyen betegek stb... erre ugye jó a tv-s mise. Ezért kérdem ha egy református misét szeretne hallgatni nézni, de nem tud a templomba menni, nézhet pl valamelyik katolikus tv-n misét?
2023. jan. 4. 16:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nézhet, ki tilthatná meg neki? :) De református istentiszteleteket is szoktak közvetíteni időnként. Ha külön tévécsatorna nincs is neki (eleve mivel a reformátusok azért jóval kevesebben vannak, mint a katolikusok), azért találhatnak ilyet, gondolom.
2023. jan. 7. 15:30
 2/6 A kérdező kommentje:
1 es a vallása vagy nem tudom, csak eszembe jutott, HOGY A VALLÁSA szerint baj e ha nézi a katolikus misét. köszi
2023. jan. 7. 17:08
 3/6 anonim ***** válasza:
A vallása se tiltja.
2023. jan. 7. 17:15
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi, lehet mozgássérült, satöbbi egy ember, hogy ne tudjon elmenni misére, pl ezért is érdekelt, hogy akkor nézheti e a tv-be a katolikus misét.
2023. jan. 7. 18:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Nézheti. :)

De azt érdemes megjegyezned, hogy a katolikusoknál van "mise", ami a reformátusoknál van, azt úgy hívják, hogy "istentisztelet". :)

A lényeg mégis az, hogy bármelyikük nézheti bármelyiket, személyesen is részt vehet bármelyikük bármelyiken, nem tiltja a vallásuk. :)

2023. jan. 7. 18:56
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi sajnos én mozgássérült vagyok igy marad a tv én római katolikus vagyok, de ugye elgondoltam mi van ha egy református nem tud templomba menni.
2023. jan. 7. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!