Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy Római katolikus, az EWTN...

Egy Római katolikus, az EWTN televizióban bármilyen mesét nézhet?

Figyelt kérdés
Üdv az EWTN naponta 3 misét ad három különböző templomból, az egyikről tudom, hogy Jezsuita. Azt szeretném kérdezni ha én római katolikus vagyok mindegy, hogy melyik misét nézem meg? köszi (nemrégen kezdtem megélni a vallásom és ezért nem tudom, megnézte 2 fajtát mármint két templomból, kb ugyan az volt a szöveg, 1-2 eltéréssel)
2022. dec. 31. 14:22
 1/7 A kérdező kommentje:
Természetesen misét szerettem volna irni a cimben
2022. dec. 31. 15:20
 2/7 tgt ***** válasza:
100%
Bármelyik misét megnézheted.
2022. dec. 31. 15:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, mi a különbség a templomok közötti misékbe? Tegnap a kőszikla templomból néztem, előtte egy másikat az Jezsuita templom volt, nekem ez jobban tetszett, bár tényleg szinte nem láttam szövegben eltérést.
2022. dec. 31. 16:25
 4/7 tgt ***** válasza:
100%
Minden katolikus mise ugyanolyan. A szikla templomban a pálos szerzetesek miséznek, de ők is katolikusok, ugynúgy, mint a jezsuiták.
2022. dec. 31. 16:29
 5/7 A kérdező kommentje:
KÖszi a harmadik mise nem tudom milyen, de akkor a lényeg , hogy azt nézem amelyik tetszik. Jézus Szíve templomból KÖzvetitett mise nekem jobban tetszett, más volt a látvány a hangulat stb, szép volt a Szikla Templom is de az előbbi jobban tetszett.
2022. dec. 31. 17:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen katolikus misét nézhetsz (görög katolikus liturgiát is), de még inkább jobb, ha nem csak nézed, hanem részt is veszel rajta személyesen.

Amúgy más felekezetek istentiszteleteit is nézheted, részt is vehetsz rajtuk, viszont nem számítanak be a heti kötelező szentmiselátogatásba és mulasztásnak számít, ha mellette nem veszel részt szentmisén.

2022. dec. 31. 20:26
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm tehát a léneg nézhetem amelyik tetszik. EgY kicsit mind más de ugyan az.
2023. jan. 1. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!