Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet erőltetni a kereszténysé...

Lehet erőltetni a kereszténységre való megtérést, vagy annak mindenképpen magától kell jönnie?

Figyelt kérdés

A kérdés rólam szól, nem másra akarom ráerőltetni.

Létezik valami módszer, hogy elősegítsem az előrelépésemet, az ügyben?

Milyen érzés lesz, megtérni? Honnan fogom tudni, hogy megtörtént?

2022. dec. 29. 10:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Az erőltetett hit soha nem őszinte. Magadat be tudod csapni, a gyülekezetet is be tudod csapni, de Istent nem tudod becsapni.

Gyakorold a hitet. Olvasd a Bibliát, imádkozz, járj templomba, és majd megjön a hited.

2022. dec. 29. 11:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Saját magamból kiindulva, engem az vitt közelebb, hogy olvastam. Először az Újszövetséget, később Ószövetségből is sokat. Tehát fontos az írott irodalom ismerete, mi másból tudnál kiindulni. Miközben olvasol, felvetődnek benned kérdések, esetleg kételyek, azoknak utána lehet járni, így fejlődni fogsz idővel.

Néhány hasznos segédolvasmányt is ajánlok (kezdőnek):

Rózsa Huba: Mi a Biblia? (Jel Kiadó)

John Maisel: Isten-e Jézus?

C H Spurgeon: Mi a hit és hová vezet?

Ha már van egy kis ismereted a Bibliáról, minimum egy Újszövetség, két további hasznos olvasmány, ami érvekkel segíti a hitet:

Peter Williams: Biztosak lehetünk az evangéliumokban? 8Evangéliumi Kiadó)

Dér Katalin: Próféciák a Messiásról (Kairosz Kiadó)

Ezeken kívül is szívesen ajánlok még pár irodalmat, előadást, tulajdonképpen nincs is sok, de azok engem mind előbbre vittek a kereszténység megértésében.

2022. dec. 29. 14:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Amíg az evangélium csak egy külső süket duma, addig nem lesz igazi hit. Akkor lesz igazi hit, amikor van az emberben a Szent Lélektől egy bizonyosság Jézus Krisztus személyéről.
2022. dec. 29. 15:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Múltkor éppen orvosnál várakoztam mikor leült mellém egy hölgy,olyan 45-50éves lehetett.Elkezdtünk beszélgetni és valahogy kitértünk a vallási kérdésekre.

Engem úgy neveltek hogy abban hiszek amiben én szeretnék,azt a vallást gyakorolom amit jónak látok.

De amit ez a nő csinált,durva..

Rám akarta erőltetni hogy csak a kereszténységi vallásforma van/létezik a többi csak hülyeség és neki csak Isten van.

Konkrétan elkezdett velem veszekedni azon hogy én nem vagyok megkeresztelkedve stb..

Nem kérdőjelezem meg senki hitét,de amit némelyik vallásifanatikus csinál az kemény.

2022. dec. 30. 07:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Amikor lesz egy ilyan pont az életedben, hogy úgy érzed jobb lenne, ha Jézus az életed része volna. És akkor meghívod az életedbe.
2022. dec. 30. 19:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!