Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Amnézia és megtérés?

Amnézia és megtérés?

Figyelt kérdés
Tegnap néztem egy filmet és eszembe jutott, hogy mi történne, ha valaki amnéziás lenne és elfelejtené a megtérését. Szerintetek ezt ellehet egyáltalán felejteni? Jó lenne ha normális válaszok érkeznének 🙏

2022. dec. 25. 12:10
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

Igen, el lehet.

Az ember három nagy "rendszer"-ből áll, a lélekből, a testből, és a tudatból.

A lélekből ugyan nem törlődik ki semmi, de a tudat folyamatai sérülhetnek, és kitörlődhetnek belőle ezek az emlékek.

...de akkor sincs gond, ha komoly volt a szándék, majd a következő életében ismét kap lehetőséget, és ott folytathatja, ahol ez itt félbeszakadt.

2022. dec. 25. 13:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha valaki elvesztette valamely képességét, és nem felelős érte (pl. öregség, betegség, baleset folytán), azt miért kérné számon Isten? Abból kell kihoznunk a legtöbbet, amink van, nem abból, amink nincs. Vannak emberek, akik még korlátozottabbak, mint egy amnéziás, pl. súlyos pszichés betegek. Azokon a kereteken belül, amiben élnek, Isten számára bizonyára megmutatkozik, hogy mi van a szívükben. Emberként meg még a teljesen egészséges emberekről sem tudjuk, hogy mi van a szívükben, úgyhogy akkor minek foglalkozni ennél is nehezebb kérdésekkel? Majd Isten igazságosan fog ítélni az utolsó napon.

Amúgy meg mennyi ideig kell valakinek elfelejtenie a megtérését, hogy baj legyen belőle? Én nem vagyok amnéziás, de speciel van, hogy akár hetekig sem gondolok a kezdeti megtérésemre. Nem vettem észre, hogy bármi bajom származott belőle.

üdv, a javuló Stefán

2022. dec. 25. 17:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Azt gondolnám, hogy bár lehet, hogy agyi szinten elfelejti vki magát a megtérését, de ha az valóságos volt, akkor a megtéréskor végbement változás akkor is megmarad. Egy újjászületett ember egy "másik világba", "másik valóságba" lép be megtérésekor, s még ha a belépést el is felejti, attól még ez az új valóság marad a természetes lételeme.
2022. dec. 26. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!