Amnézia és megtérés?
Igen, el lehet.
Az ember három nagy "rendszer"-ből áll, a lélekből, a testből, és a tudatból.
A lélekből ugyan nem törlődik ki semmi, de a tudat folyamatai sérülhetnek, és kitörlődhetnek belőle ezek az emlékek.
...de akkor sincs gond, ha komoly volt a szándék, majd a következő életében ismét kap lehetőséget, és ott folytathatja, ahol ez itt félbeszakadt.
Ha valaki elvesztette valamely képességét, és nem felelős érte (pl. öregség, betegség, baleset folytán), azt miért kérné számon Isten? Abból kell kihoznunk a legtöbbet, amink van, nem abból, amink nincs. Vannak emberek, akik még korlátozottabbak, mint egy amnéziás, pl. súlyos pszichés betegek. Azokon a kereteken belül, amiben élnek, Isten számára bizonyára megmutatkozik, hogy mi van a szívükben. Emberként meg még a teljesen egészséges emberekről sem tudjuk, hogy mi van a szívükben, úgyhogy akkor minek foglalkozni ennél is nehezebb kérdésekkel? Majd Isten igazságosan fog ítélni az utolsó napon.
Amúgy meg mennyi ideig kell valakinek elfelejtenie a megtérését, hogy baj legyen belőle? Én nem vagyok amnéziás, de speciel van, hogy akár hetekig sem gondolok a kezdeti megtérésemre. Nem vettem észre, hogy bármi bajom származott belőle.
üdv, a javuló Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!