Nem mit szeret bennünk, inkább miért szeretett annyira, hogy a legdrágábbat adta értünk, minden embernek jövőt és reménmyt biztositva?!
Egyszerúen azért, mert agyermekei, a keze műve vagyunk. Ezt mondja a gyermekeinek:
"»Mert én jól tudom, hogy mi a szándékom veletek – ez Jehova kijelentése. – Azt akarom, hogy békében legyetek, és ne érjen csapás benneteket. Jövőt és reménységet akarok adni nektek." Jeremiás 29:11
2022. dec. 22. 20:19
5/9 suranyi j andrás válasza:
..azt, hogy a nemlétét a hiszekenységünk révén tudja bagatelizálni... Pontosabban, csak a papság szeret minket, mert belőlünk él, amióta ember létezik...
2022. dec. 23. 09:14
6/9 anonim válasza:
Mivel a saját istenedet te magad teremted, te döntöd el azt is, hogy mit szeret benned.
Vagy átadhatod a döntés jogát egy általad választott egyháznak, de istennek ott sincs köze ahhoz, hogy mit hitetnek el veled.
2022. dec. 28. 01:39
7/9 anonim válasza:
Ha keszitesz valamit, legyen az egy fafagás, Te szereted? Szeretnéd? Mit szeretsz benne? Talán a színét, illatát? Nem, azt hogy Te készitetted, és Te magad dolgoztál vele. Isten nem a testedet szereti, hanem a lelkedet, ami pontosan olyan, mint az övé. Szereti, hogy hasonlatos vagy hozzá. És esze ágában sincs büntetni. Ezt csak a papok találták ki. Isten szeret, a tetteidnek következménye van, s ezt nen akadályozza, vagyis nem szól bele mit teszel, sőt bámibe vágsz segít neked, de aztán ha olyat teszel, nem áll oda bűntársként, hanem hagyja, hogy elvidd a balhét, mert mindennek megvan a következménye és a jutalma.
2022. dec. 28. 08:05
8/9 anonim válasza:
#7-eshez válasz:
Szólhatsz mit helyes tenned, mit tegyél.
De az igaz, hogy az már tényleg a te döntésed, hogy mit teszel meg. Abban szabad akarata van mindenkinek.
2022. dec. 29. 20:15
9/9 anonim válasza:
#8-as vagyok.
Szerintem elírtam a válaszomat.
*Szólhatsz mit helyes tenned, mit tegyél. -> Isten szólhat mit helyes tenned, mit tegyél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!