Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek hihetek az istenben?

Szerintetek hihetek az istenben?

Figyelt kérdés

Már évek óta nem akarok hinni,mert gyengeségnek tartom,és sosem volt bennem annyi alázat. Viszont nagyon sokat segítene,ha feloldódna ez a gátlásom.Szerintetek hihetek?

18 f

2022. dec. 22. 11:35
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:
ja és légyszi ne példálózzatok jézus tanításaival.én nem egy vallásban akarok hinni,hanem az istenben, ami mindenkinek külön-külön létezik a tudatában.És nem kellenek különböző vallási törvények meg 10parancsolat,mert a lelkiismeretem pont ezek helyett van,és tud jelezni
2022. dec. 22. 11:39
 2/35 anonim ***** válasza:
100%

Hihetsz.

Más kérdés, hogy ennek mennyi az alapja.

Úgy kb. semmi.

2022. dec. 22. 11:44
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
Igen, engedélyt adok neked te jobbágy.
2022. dec. 22. 11:51
 4/35 anonim ***** válasza:
100%
Én erre mindig azt mondom: jó, jó, de mi értelme? Mitől lesz nekem jobb, hogy elhiszem, hogy van egy manusa, ki fentről mozizik minket?
2022. dec. 22. 11:51
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont nagyon sokat segítene,ha feloldódna ez a gátlásom.Szerintetek hihetek?"

Mi lenne jobb?

Ha akarsz kezd el. Senki nem fog megbüntetni érte. Ha így jobb neked csináld.

2022. dec. 22. 11:57
 6/35 anonim ***** válasza:
100%
Szóval te akarsz készíteni magadnak egy kitalált Istent? Abban meg hogy hihetnél igazán?
2022. dec. 22. 11:58
 7/35 anonim ***** válasza:
Ha feloldódni akarsz, akkor igyál sört.
2022. dec. 22. 12:40
 8/35 anonim ***** válasza:
90%
Inkább magadtól kéne megkérdezned, hogy: az hogy te hiszel egy olyan dologban aminek egyáltalán nem bizonytható a létezése, mennyit ad hozzá az életedhez?
2022. dec. 22. 13:11
 9/35 A kérdező kommentje:
ésszerű magyarázata van a hitnek.Nem érzed magad akkor sem egyedül,ha tényleg egyedül vagy.Az isten olyan,mint egy barát,egy szülő,akitől segítséget kérhetsz.És kézzelfoghatóan nem fog segíteni,viszont magabiztosabbnak érzed magad úgy,hogy tudod,az isten ott van neked és fejben segít.És késztetést érzek a hitre,nem én akarom direkt,hanem érzem,hogy kéne imádkozzak.
2022. dec. 22. 14:24
 10/35 anonim ***** válasza:
Akkor imádkozzál nagyokos. Ne produkáld magad.
2022. dec. 22. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!