Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miről szól a Róma 14.?

Tamás321 kérdése:

Miről szól a Róma 14.?

Figyelt kérdés
Van egy általam kigondolt válaszom. Az érdekelne, hogy más valaki látja-e úgy, ahogy én. Majd a válaszok közben elárulom, hogy én hogy látom.

2022. dec. 18. 17:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
?????
2022. dec. 18. 18:02
 2/20 anonim ***** válasza:

17

Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm.

18

Mert aki ezekben szolgál a Krisztusnak, kedves Istennek, és az emberek előtt megpróbált.

19

Azért tehát törekedjünk azokra, amik a békességre és az egymás épülésére valók.

20

Ne rontsd le az ételért az Isten munkáját. Minden tiszta ugyan, de rossz annak az embernek, aki botránkozással eszi.

21

Jó nem enni húst és nem inni bort, sem semmit nem tenni, amiben a te atyádfia megütközik vagy megbotránkozik, vagy erőtelen.

2022. dec. 18. 18:06
 3/20 A kérdező kommentje:
Nem azt kérdezem, hogy mi van benne, tehát nem az igéket. Hanem azt, hogy ez a fejezet miről szól? Miről beszél Pál apostol? Összefoglalva. De a teljes 14. fejezetről kérdezem, nem csak egy részéről.
2022. dec. 18. 18:21
 4/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt nem lehet máshogy érteni.
2022. dec. 18. 18:23
 5/20 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
Hogy ne nézd le a másikat a vallási étkezése miatt mert amit te meg ennél, de ő nem enne meg, azt is istenért teszi akárcsak te.
2022. dec. 18. 18:27
 6/20 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
Miért, te hogyan értelmezted?
2022. dec. 18. 18:28
 7/20 anonim ***** válasza:
54%
Pál apostol itt a római egyháznak ír, ahol többnyire megtért pogányok voltak, őket nevezi hitben erősnek. Hitben gyengének pedig a zsidókból lett keresztényeket, akik nem tudnak elszakadni a mózesi törvényektől, sőt mások magatartását is bírálják ezen elavult törvények alapján. Az apostol helyteleníti az ítélkezést, mondván Krisztusé az ítélet joga és a lelkiismeretből fakadó cselekedetek helyezi előtérbe.
2022. dec. 18. 19:14
 8/20 KZitus ***** válasza:

Szia

A 14 és 15. fejezetben azt a tanácsot kapják a Római keresztények, hogy ne ítélkezzenek egymás fölött, inkább támogassák a gyengéket.

2022. dec. 18. 20:12
 9/20 anonim ***** válasza:
A gyülekezetben, aminek írt, voltak olyan emberek akik elítéltek másokat azért, mert nem evett húst. Pál apostol erre mondja, hogy nem szabad emiatt ítélkezni, mert amit tesz, azt ő is Jézusért teszi.
2022. dec. 18. 20:27
 10/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az 5-ös volt a legközelebb ahhoz, ahogy én értelmezem, de csak közelít hozzá. Tehát ahogy én látom, Pál apostol itt nem mással kapcsolatosan mondja mondanivalóját, mint a bálványoknak áldozott hús kérdését illetően. Ugyanerről szól az 1. korintus 8. és 10. fejezete is. De erről szól az 1. Tim. 4. 1-5. is, sőt a Róma 15 is ezzel a témával folytatódik az első három mondatig.

2022. dec. 18. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!