Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehetne az üdvösség...

Hogy lehetne az üdvösség utáni vágy az első?

Figyelt kérdés
Van egy földi életcélom és nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy az teljesüljön. Hiába tudom, hogy a legfontosabb az üdvösség lenne, a szívemben nem ezt érzem. Az itteni célomra vágyom. Ha az üdvösségre gondolok, nem tölt el örömmel, ha Istenre gondolok, nem tölt el örömmel, csak az, ha erre a célra. Teljes mértékben elfoglalja azt a helyet az életemben, amit a hitnek kéne. Nem mond ugyan ellent a vallásos életnek, élethnék Istennek tetsző életet mellette, a baj az, hogy jobban vágyok erre, mint Istenre. És nem tudom hogyan változtassam meg az érzelmeim, hogyan helyezzem érzelmileg Istent előrébb.

2022. dec. 16. 14:08
 1/5 anonim ***** válasza:
70%
Ez teljesen normális.
2022. dec. 16. 14:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Előbb járj utána, mit jelent a szó: üdvösség.

Ha ez megvan, akkor tegyél fel kérdéseket a témával kapcsolatban, ugyanis, amit írtál, zagyvaság.

2022. dec. 16. 14:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Miért zagyvaság? Szenvedek ettől a céltól, a vallástól függetlenül is. Akkor is ha normális, nem akarom, hogy ennyire eluralja az életem.
2022. dec. 16. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:

"érzelmileg"

Ezzel van a baj. A hitet nem érzelemmel kell megélni, a mai kor/a gonosz csapdája, hogy ezt hiteti el. Ehhez tudatos döntés kell. Utána pedig tudatos ragaszkodás a tudatos döntéshez.

2022. dec. 16. 14:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Bölcs kérdés.

Ezek szerint már tudatosítottad magadban a problémát, és hajlandó is lennél tenni az üdvösség érdekében, mert tudod, hogy a földi dolgok nem hoznak örök boldogságot.

Valószínűleg még nem élted át Isten rajongó szeretetét, ezért nem vonzódsz még annyira hozzá.

Attól függően, hogy mi az a dolog, kipróbálhatod a böjtöt. A böjt kiüresíti az ember szívét, és ezzel alkalmassá teszi arra, hogy Istent befogadja. Ilyen lehet pl. Egy lelki hét, zarándoklat. Ha ez a dolog szenvedély/függőség, lehet, hogy segítseget kéne kérned.

Addig se helyezd azt azt a bizonyos dolgot legalább a vallálos cselekedetek elé! Pl Ne hagyd ki a misét, imádságot azért, hogy helyette játsz! Ezzel Isten iránti hűségedet bizonyítod.

Ha még lesz ötletem, megírom.

2022. dec. 16. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!