BJP kérdése:
Miért a magyarok ülnek a szentmisén akkor, amikor más országokban állnak vagy térdelnek?
Figyelt kérdés
Megolvastam ezt a cikket ( [link] Azonban valamikor egy pap mondta nekem, hogy a magyaroknak van speciális engedélyük arra. Mi ennek a dokumentumnak a neve?2022. dec. 6. 17:01
1/5 anonim válasza:
Egészen pontosan az elején ülnek, mármint a cikkre reagálok, a Szent vagy után pedig térdelnek. Természetesen nincs semmilyen speciális engedély. A szentmisében az a szép, hogy a nyelvet leszámítva pont ugyanúgy néz ki a legkisebb eldugott afrikai faluban, mint például Budapesten vagy Bostonban.
2/5 anonim válasza:
Öhm, itthon is vannak olyan részei a szentmisének, amiknél állni vagy térdelni kell, ez máshol is pont így van. Persze helyi szokások miatti kisebb változatok előfordulhatnak akár Magyarországon belül is. Én pl. Erdélyben voltam olyan szentmisén, ahol a térdelős részen kívül végig álltak a hívek.
3/5 anonim válasza:
#1 bizony. És ezért lenne szép ha az olvasmányokat leszámítva minden latin lenne. (Pontosabban ezért is. Sok érv van)
4/5 anonim válasza:
A cikket nem tudom megnyitni, de én nem hallottam ilyen speciális engedélyről.
Nekem fura volt Rómában, hogy pl. az átváltoztatáskor senki nem térdelt, hanem mindenki állt. Szóval helyi szokások lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!