Igaz az, hogy a zsidók azt mondják Ádám nem volt bűnös?
Találtam egy cikket ami azt írja, hogy Ádámot és Évát nem tartják a zsidók bűnösnek. Vagyis soha nem estek bűnbe. Ők egy szellemi nagypapának mondják aki felnyitotta az ember szemét nem pedig egy bűnnek, hogy megették a tiltott gyümölcsöt. Valamint szerintük amúgy is meghalt volna Ádám ha betartja Isten utasítását ha nem.
De ha a zsidók tényleg egyetemlegesen ebben hisznek akkor a kereszténységnek is nem ebben kellene? Mert mi is belőlük alakultunk ki.
A Tórában elég világosan le van írva, hogy az első emberpár bűnt követett el, mert Isten parancsával szembeszegült, a zsidók is ebben hisznek. Lehet van néhány kisebb iskola, ahol nem.
Ami a másik kérdésed illeti, a keresztényeknek nem kell tartani magukat a zsidó értelmezésekhez. Az Újszövetség fényében sok mindent értelmezünk másként. Bár ezt mondjuk pont egyformán hisszük, tehát Ádám ezzel bűnt követett el.
Szia
Az a hiteles Ádámékról, amit Isten leíratott róluk a Bibliában, és sajnos ezt naponta érezzük a bőrünkön, főleg amikor öregszünk. Az emberek minden félét kitalálnak.
"Találtam egy cikket ami azt írja, hogy Ádámot és Évát nem tartják a zsidók bűnösnek. Vagyis soha nem estek bűnbe"
Nem értek angolul, igy a cikket nem olvastam. De szerintem félre értettél valamit. A zsidok hisznek abban hogy Ádám elkövetett egy hibát, csak abban nem hogy ezért eredendően bűnöslett. Hitük szerint bűnre és jóságra való hajlandóság van. De az elöbbi nem azért mert Ádám elrontott valamit, hitűk szerint (igazábol a pontos fogalmazás hogy hitÜNK szerint mert mi is igy hisszük) pontforditva. Azért követte el azt mert volt benne hajlandóság.
"De ha a zsidók tényleg egyetemlegesen ebben hisznek akkor a kereszténységnek is nem ebben kellene? Mert mi is belőlük alakultunk ki."
Hát a keresztényeknek gyökeresen más értelmezésük van a zsidokéval szemben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!