A májkrém húsnak számít? Lent kifejtem.
#9-es vagyok. Egyébként jelzem, hogy ettől függetlenül én zöldet adtam, de látszik, hogy milyen a mentális.
Én a májról írtam, hogy az nem hús.
"A hús az állatok azon izomzata, mely más élőlények, például az ember számára tápanyagforrást jelent, és nyersen vagy elkészítve fogyasztják. Nagyrészt harántcsíkolt izom és az azt összetartó kötőszövet alkotja, továbbá a húson találhatók még az inak, erek és idegek."
Máj:
"A máj (latinul: hepar) a gerincesek egyik szerve. Az ember legnagyobb mirigye, tömege felnőttben a testtömeg 2%-a (1,2 – 1,5 kg)."
Tehát a máj az nem hús. Ennyi.
A májkrém pedig szintén nem hús, hanem egy keverék, amely tartalmaz májat is. Nyilván eredetileg a máj volt a fő összetevője, csak ennek a terméknek is rontottak a minőségén, hogy olcsóbb legyen.
Ne az zavarjon, ha vmi pontosan van megfogalmazva.
Köszönöm, ha vki nem pontoz le, hanem megérti, ami itt le van írva.
De továbbra is a májkrémről van szó, amiben van hús. Nem azért mert romlott a minősége vagy hasonló badarság, hanem állaga és íze miatt. A hús egyébként is drágább, mint a máj, szóval ez az érved se állja meg a helyét.
A töltött káposzta se hús, de van benne hús, nyilván nem fogyasztható böjt alatt. Elég fura logikád van... Ahogy a máj se fogyasztható, még ha nem is éppen izomszövet.
Beírtam a keresőmotorba, hogy "eredeti májkrém recept legjobb", ezt adta elsőnek:
Hozzávalók
Hozzávaló kipipálva
500 g csirkemáj
Hozzávaló kipipálva
150 g hideg vaj
Hozzávaló kipipálva
50 g olvasztott vaj a májkrém tetejére
Hozzávaló kipipálva
1 fej közepes vöröshagyma finomra vágva
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 mk fűszerpaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
1 reszelésnyi szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
bors
Hozzávaló kipipálva
1 mk szárított majoranna
Hozzávaló kipipálva
2 db jégkocka
De több házi receptet is elolvastam és azokban sem volt hús.
És a 9-es hozzászólást pont úgy kezdtem, hogy nem böjti étel a májkrém.
Teljesen logikus és értelmes dolgokat osztottam itt meg.
Ezekben pl egyikben sincs hús. Azt írtam a keresőbe, amit fentebb megadtam.
Aki házilag készíti, még próbálja hagyományosan elkészíteni.
Egyik sem tartalmaz húst.
A kérdésben egyébként nem szerepelt, hogy házi készítésű vagy bolti, konzerv májkrémről van-e szó, ettől függetlenül a kijelentéseim helytállóak.
Ugyanis a májkrém az nem hús. Vagy megértesz ennyit vagy nem. Te dolgod.
És így kezdtem a hozzászólásomat:
"Inkább fogalmazzunk úgy, hogy nem böjti étel."
De a májkrém sosem lesz hús.
Aki akarja, megérteni. A kicsinyes lepontozás pedig nem zavar, csak a lepontozó kevélységét mutatja.
Jelzem, hogy én még most sem pontoztam le itt senkit.
Nem hiszem, hogy még benézek ide. Remélem, hogy azért lesznek olyanok is, akik megértik a leírtakat.
Sziasztok.
De nem érted, hogy full irreleváns, amit írsz? Még a belinkelt receptek ellenére is. Amúgy a magas májtartalmú a májpástétom, az alacsonyabb májtartalmú meg a májkrém. Nem én mondom, hanem a magyar élelmiszerkönyv, ami kicsit hivatalosabb a recept blogoknál.
A tepertő se izomrostokból áll, de böjti értelemben húsnak minősül. A hal pedig igen, s lás csodát, böjti értelemben mégse számít húsnak. Amivel egyébként én nem értek egyet, de elfogadom, bizonyos okokból így alakult ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!