Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek szüksége van ránk?

Greenharcossss kérdése:

Istennek szüksége van ránk?

Figyelt kérdés
Ha nincs, miért nincs?

2022. nov. 15. 15:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nincs hiszen önálló és öröktől való ezért végtelen időt töltött már nélkülünk ezért nem.
2022. nov. 15. 17:57
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Olvastam olyan választ itt az oldalon, hogy Istennek nem lehet szüksége semmire.

Szerintem egy szerető, mindenható, nem ilyet teremettet volna és szüksége se lenne ilyenre. Elborzadna és változtatna a világon, ha látná mik mennek itt.

Ha nem szerető Istenről beszélünk, akkor azért szükséges, mert élvezi az embereket nézni, a szenvedésüket, stb. Mint egy TV.

2022. nov. 15. 18:01
 13/19 anonim ***** válasza:

Elég érdekes válaszok születtek.

Az én véleményem és a katolikus tanítás Istennek semmilyen szinten nincs szüksége semmire, így az emberre se, mivel tökéletes. Ha szüksége lenne bármire az azt jelentené hogy nem tökéletes.

2022. nov. 15. 18:13
 14/19 anonim ***** válasza:
41%
Nekünk van szükségünk Istenre.
2022. nov. 15. 19:21
 15/19 KZitus ***** válasza:
58%

Szia

Elsősorban nekünk van szükségünk Istenre! Miért gondolom így?

Mivel valamennyien Isten teremtménye így gyermekei vagyunk, szeretne nekünk segíteni ebben a Sátán uralta világban, hogy elviselhető, sőt boldog, békés életet éljünk. Annyira szeret minket embereket, hogy "„Isten annyira szerette a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen.” János 3:16 Azok akik hitet gyakorolnak Krisztusban, biztos jövő vár, és megtapasztalhatja, ahogyan Isten megvalósítja itt a földön eredeti szándékát, hogy az egész földön tökéletes emberek paradicsommá alakítsák, formálják az egész Földbolygót. Hát ezért van szüksége ránk. 😊 Ezért csak szeretni, és még inkább szeretni lehet Istent, és Krisztus, aki vállalta a halált értünk emberkért.

Érdekes lenne ha elmondanád: A szüleidnek van szüksége rád, vagy neked a szüleidre?

2022. nov. 16. 14:38
 16/19 ...Laci ***** válasza:
40%

Kedves Kérdező!

Egy szülőnek szüksége van a születendő gyermekére, vagy sem? Mondhatná, hogy már önálló vagyok, érett vagyok, megállok a magam lábán. Egy gyerek csak nyűg lenne és mire olyan lesz, mint én, azt nekem nincs türelmem kivárni. Szóval, nagyon jól megvagyok így!

Ha a fentieket kissé ellentmondásosnak találod, az valószínűleg azért van, mert benned pontosan az a motiváció dolgozik, ami Istenben is megvolt, amikor létrehozta az embert.

2022. nov. 16. 14:46
 17/19 anonim ***** válasza:
29%
#17 nagyon jó példa. Az ember tökéletesen tud létezni gyermek nélkül, sőt talán még nehézség is lehet egy gyerek, mégis vállalunk és örömmel vállalunk gyermeket. Miért? Pusztán szeretetből. Ennyi.
2022. nov. 16. 15:00
 18/19 anonim ***** válasza:
Nincs és csak pusztítjuk, amit létrehozott, szóval ha létezik, akkor az emberiség nem lett a fő műve.
2022. nov. 17. 11:17
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazán nagyszerűek születtek!
2022. nov. 21. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!