Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek létezik az ördög?

Szerintetek létezik az ördög?

Figyelt kérdés

Szerintem amennyiben van Isten (márpedig szerintem van)

Igy ördögnek is lennie kell

2022. nov. 13. 01:19
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Nem.
2022. nov. 13. 02:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Tárgyakat gurgat a lábam alá éjjel amikor csak csendben lehetne mozognom a lakásban. Elejteti velem a lakáskulcsot amikor sietek reggel, vagy eldugja a legfontosabb tárgyakat. Mindent elfelejtet, még a füzetbe írt dolgokat is. Lemeríti váratlanul a mobilt amikor a főnökkel való legfontosabb tárgyalásra siet az ember, és amikor az ember visszakapcsolná, persze kéri a PIN-t ami otthon lapít felírva egy füzetbe. Haza kellett menenm érte és elkéstem a főnök előtt és hiába magyarázom neki az ördög állandó munkáját, nem érti.

A Normálisok sosem értik ezt, mert nekik a világ természetes hely, ők ezt nem ismerik. A Normálisok számomra marslakók: ők olyan képességekkel rendelkeznek, amikkel én sose rendelkeztem, és nem is fogok soha. Újabban inkább csak magamhoz hasolóakkal, paranoiásokkal, egyéb hozzám hasonló alakatú emberekkel barátkozom. rajtuk kívül még egyedül a csövesek értik meg amikor arról beszélek hogy az ördög gyerekkorom óta üldöz. Persze mert Őket is kipécézi az ördög, sőt őket még az Isten is, álladóan ott rúgnak beléjük, ahol csak érik őket.

Nekem akárhol meg kell jelennem, új cég, felvételi, vagy tanúskodni hivatalban, vagy új piac nyílik a környéken, vagy új helyre költözöm, szóval akárhányszor csak új helyen kell megjelennem, egy hét sem telik el, máris én vagyok a környék/cég/városrész/cég bolondja. Én már nem is nagyon törődőm vele, ár/érték arányban nem éri meg, max azt érem el a görcsös rákészüléssel, hogy tíz másodperc helyett húsz másodperc alatt jönnek rá a Normálisok arra, hogy valami nem stimmel velem.

A járvány alatt igyekeztem a nyugodtabb hónapokat arra használni, hogy szakmámon belül egy újabb rész-szakmát tanujak ki, ami a matematika és a programozás határterületén áll (funkcionális programozás). Ezzel sikerült is egyes egyébként behozhatatlan hátrányaimat komepenzálnom: először az Upworkon kaptam megbízásokat, még ha nagyon olcsó kategóriában is, később meg végre egy külföldi cég vett fel fél éve próbaidőre és közölték hogy alapvetően utána arra készülnek hogy állandóra teszik majd. Ygy legalább a nyomornak vége végre, visszafzettem az adósságokat is. Majd meglátjuk hogy milyen lesz az elkövetlező év. Sok matematikai logikát, alegebrát, topológiát, kategóriaelméletet szeretnék tanulni.

2022. nov. 13. 04:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze majd ha ezek a sürgősebb anyagi jellegű dolgok lemennek, majd utánanézek pszichológusnak is, valószinűleg kb. a gyerekkori PTSD kezelésének irányába. Annak örülök, hogy most már anyámat képes vagyok rendesen támogatni anyagilag, gondoskodni róla.

A matematikát gyerekkorom óta szerettem, és mindig is az tette ki az életemben a foglalatosságaimat, valamelyest jól lábat tudtam vetni a funkcionális nyelvek terén is, persze, mert 1990-es évek óta foglalkozom velük, akkoriban persze inkább szellemi érdeklődésből, ma meg már az iparban is alkalmazásra leltek. Most az elmúlt félévben kezdett eltakarodni az ördög, sok régi gyakorlatot, képességet képes lettem kézben tarthatóan továbbvinni, sőt még gyerekkori vágyakat is megvalósítani (pl. latin nyelv, szlovák nyelv tanulása a német és az angol mellé)

2022. nov. 13. 04:24
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
2# azt elfelejtetted írni hogy pepsivé változatja a cocacolát.
2022. nov. 13. 05:31
 5/9 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
100%

Isten létezéséből nem jőn automatikusan az ördög létezése.

De ettől függetlenül hiszek benne.

2022. nov. 13. 07:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Éppen annyira létezik, mint isten.
2022. nov. 13. 09:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha szekeret neveztek el róla és a #2 válaszoló is megjárta, akkor ez nem lehet véletlen...
2022. nov. 13. 10:07
 8/9 pelgrim ***** válasza:

Nem, szerintem egy gonosz lélek akit ördögnek neveznek, nem létezik, mint ahogy nem létezik olyan ember se, aki kizárolag csak gonosz dolgokat tesz.

Ha Isten folyton feltétlen jelen van mindenütt, hol lehet akkor az ördög?

2022. nov. 13. 22:38
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaha voltál már megkísértve, azaz csábítva, hogy valami olyat tegyél, amiről tudtad, hogy nem helyes, hogy bűn, mert a lelkiismereted jelezte ezt, akkor nem kell már keresgélned az Ördögöt. Ő kísért, aztán miután újra és újra megteszed, amit nem szabadna, és végül bajba kerülsz, akkor kihasználja, hogy hatalmat szerzett feletted, és hibáztat, megszégyenít, vádol, elítél. Ezért nem hinném, hogy soha nem találkoztál az ördöggel. A lelkiismeretén keresztül mindenki érezte már az erejét a kísértésnek, és hadd mondjam el, minden erőnek van forrása.

Hála Istennek, van az Ördögnél erősebb szellemi lény is, a Szentlélek (vagy más szóval Szent Szellem). Ő azért harcol, hogy felszabadítson abból a rabságból, amibe az Ördög belecsábított. Szóval megy ez a harc a szellemi világban a Szentlélek és az Ördög között, hogy ki szerez hatalmat a lelkek felett. Az Ördög erőszakkal és hazugsággal, megtévesztéssel szerzi meg a hatalmát. Ezért csábít a bűnre, mert így "megkötözhet", és elveheti a szabadságodat, a bűneid rabszolgájává tehet téged, hogy ne az legyél, aki vagy, akinek Isten teremtett téged. Sátán azért akar hatalmat, hogy kihasználjon, tönkretegyen, lelkileg megöljön, lehetőleg minél több szenvedést okozva közben. És azért sikeres, mert a világosság angyalának tetteti magát, vagyis jó képet mutat magáról, ártalmatlan, kegyelmes jóakarónak adja ki magát, de közben belül egy féktelen rabló és gyilkos. Mivel azt már tudja, hogy Jézus kereszthalála és feltámadása miatt elvesztette a játszmát Isten ellen, most már az Isten elleni dühe arra összpontosul, az okoz neki örörmöt, hogy minél több embert félrevezessen, és magával vigyen a pokolba. Nagyon nem éri meg hallgatni a csábításaira és kísértéseire!

A Szentlélek ellenben meg akar tanítani a hitben járásra, ezáltal fel akar szabadítani mindabból, ami megkötözött, félelmeidből, vádlásokból, megszégyenítésekből, traumákból, gyászból, bizonytalanságból, tévelygésekből, tehetetlenségből és gyengeségből, hogy egy beteljesedett és gyümölcsöző életet élhess, hogy olyan emberré legyél, akinek Isten termtett, egy testvéri közösség részeként. Igen, aki hitben jár, és Istenben bízik, az erősebb mindennél, az Ördögnél is. A Szentlélek nem kihasználni akar, hanem támogatni, segíteni, ugyanakkor csak akkor lesz a barátod, ha hajlandó vagy Jézusnak, mint Úrnak alávetni magad. De nem erőszakkal akar Jézus szolgájává tenni, hanem az igazság elmondásával választási lehetőséget ad. De elfogadja, tiszteletben tartja, ha te nem Jézust választod. Jézus kegyelmes úr, de egy Úr, és óriási kiváltság az ő szolgájává válni! Azt tapasztaltam, hogy a Szentlélek egyenes, korrekt, a rossz híreket is elmondja, elmondja a lehetséges következményeit a rossz döntésednek, illetve elmondja az árát annak, ha Jézust választod uradnak. A Sátán azonban véka alá rejti a rossz híreket, és mindent rózsaszínben tüntet fel, elhallgatja a veszélyeket, és elhallgatja, hogy mi lesz a következménye, ha rá hallgatsz. Ő nem egyenes.

Válaszd a Szentlelket, mert csak két nagy úr van a világban, valakinek mindenképpen a szolgája leszel, és a másik opció, az Ördög nem lesz nyerő!

üdv, a javuló Stefán

2022. nov. 13. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!