Hogyan bizonyítsam a zsidóságomat?
Figyelt kérdés
Anyai ágról zsidó származású vagyok (tehát én is zsidó vagyok), de erről nincs papír, mert anyukám és nagyszüleim sem vallásosak és életükben nem jártak még zsinagógában, viszont engem elkezdett komolyan érdekelni a vallás és gondolom ahhoz, hogy egy közösségnek a tagja legyek, kell igazolni, hogy hittárs vagyok.2022. nov. 5. 19:22
1/2 anonim válasza:
Szerintem keress fel egy hitközséget, ott a rabbi tud ebben segíteni.
2/2 anonim válasza:
Sokféleképpen lehet. A: Nézz két órán keresztül egy 1000 forintost, és ha nem veszed el, nem vagy zsidó (se cigány). B: hasonlítsd össze egy rokonodat egy darab szappannal, és ha hasonlítanak, zsidó vagy. C: Mérd le az orrod, ha nagy, akkor zsidó vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!