Elolvastam a Bibliát és elborzadtam mennyi szörnyűseget követett el az Isten. Kicsit megingatta a hitemet. Hogyan tudnék ezek után stabil hívő lenni ismét?
Vérfertőzéssel? XD Mindig azt mondják a keresztény isten egy szerető isten nem egy bosszúálló. Ehhez képest folyamat ölte az embereket, pl özönvíz, Szodoma és Gomorra, Egyiptom, stb...
Plusz ugyebár véráldozatot kért nem egyszer.
Mert egy ilyen kretén.
Ja, az meg már tényleg csak plusz, hogy aki 2022-ben még hisz a bibliában az kretén. Nekem is volt. Lehugyoztam, felgyújtottam
#12 az Újszövetség etikai tanításait nem lehet követni emberi erőlködésből, Istenhit és kapcsolat nélkül. Jézus nem egy etikai tanító volt csupán, bár nagyon értékes az etikai tanítása. A jelek, csodák és feltámadás azért voltak, hogy igazolja, hogy Ő több, mint ember.
Három lábon áll meg a hitelessége, s mindhárom láb szükséges:
- szellemi-etikai tanítás és saját élete példája
- csodák és feltámadás
- ószövetségi szimbólumok és próféciák beteljesítése
Sajnos sok ember van akinek a szellemi korlátai az egyszerű írott szöveg megértését sem teszik lehetővé. Napláne a Bibliát, aminek a megértéséhez bizonyos szintű értelem azért kell,
Ők elkezdik gyűlölni, meg kritizálni, meg vagdalkozni.
Sajnálom őket.
"a Biblia a papunk szerint szent könyv és nem lehet csemegézni, átformálni a benne írtakat tetszésünk szerint. Tehát " ami írva vagyon az szent és úgy igaz""
A Biblia rengeteg helyen azt írja hogy ilyen meg olyan indokkal meg kéne kövezni embereket. Erről mi a véleményed neked és a papodnak?
Felteszem ezt nem tartjátok be, akkor ti is csemegéztek csak belőle?
Kérdező,
Az "elolvastam" és a "beleolvasgattam" között óriási a különbség. Veled az utóbbi történt, ha egyáltalán megtörtént.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!