Hogyan tudnám rávenni magam arra hogy imádkozzak?
Nagyon szeretek imádkozni, de mostanában nagyon keveset szoktam.(napi max 5 perc, régebben volt, hogy egy óra is volt) Egyszerűen van, hogy gondolom, hogy most elkéne kezdenem imádkozni,de egyszerűen nem megy.
Van amikor elkalandoznak a gondolataim,vagy csak üres szavak. Gyakran hogy el sem tudom kezdeni. Lehet, hogy a visszatérő bűneim miatt van?
Tudnátok nekem ötlet adni amitől jobb lesz?
Szükségem van Istenre és, hogy imàdkozzak hozzá, mert enélkül szomorú vagyok.
Napi 5 perc sem keves. Ha annyi, akkor annyi.
Dontsd el elore, hogy mondjuk este 10-kor imadkozni fogsz minden nap. Es akkor ha mast nem, elmondod a Miatyankot. Ha kisebb celt tuzol ki, konnyebben elkezded. Nem baj, ha elkalandoznak a gondolataid, vagy ures szavaknak erzed. Csak kezdd el, akarmilyen rovid is. Es ha lesz olyan este, amikor spontan kedved lesz hozzatenni még dolgokat, akkor csinald azt.
Ha azt varod, hogy sokaig tartson es nagyon ateld, akkor az is visszatarthat.
Lenyeg, hogy legyen minden nap, akarmilyen rovid, es akkor kialakul a szokas.
Jézus a hegyi beszédben még mondta is, hogy ne imádkozzunk hosszasan:
Mát 6:7-8 Amikor imádkoztok, ne legyetek bőbeszédűek, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy a sok beszéd nyer meghallgattatást. 8 Ne legyetek hát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek tőle.
Ugyanakkor:
1Th 5:17-18 Szüntelen imádkozzatok! 18 Mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Krisztus Jézusban számotokra.
5, 6 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!