Hogy lehet, hogy magukat kereszténynek valló tanárok is beszállnak a balos tüntetésekbe, uszításba?
Most, hogy válság van meg infláció, képesek ilyenkor követelőzni és kizsigerelni az államkasszát?
Kisnyugdíjasok képesek megélni nettó 120 ezer forintból, ezeknek a hálátlan pedagógusoknak meg a jelenlegi nettó 207 ezrt sem elég?
Egyházi iskolák miért nem rúgják ki az ilyen lázítókat?
#5 a vallás független a politikai oldaltól. Én katolikusként a konzervativizmust egy zsákutcának tartom, igaz a liberalizmust is. Emiatt aztán a fideszesek szerint sorosbérenc libernyák vagyok, a balosok szerint meg vaskalapos fundamentalista keresztény.
Igazából minél jobban kapom az ívet mindkét oldalról, hogy a másikhoz tartozom, annál erősebb a meggyőződésem, hogy mindkettő irányzat teljesen kiüresedett, identitáspolitikai semmitmondás, valódi tartalom nélkül.
5
"hogyan lehet egy (katolikus) keresztény liberális azt nem értem. És ezt tényleg nem provokálás gyanánt írom, és a liberálist nem a politikaiboldalra értem."
valoszinuleg nem erted pontosan, hogy mi a liberalizmus, sem politikai, sem tarsadalomfilozofiai ertelemben
nem csoda, mert ez Magyarorszagon mara teljesen eltorzult
letezik liberalis teologia es liberalis kereszteny mozgalmak is
a liberalizmus jelent egyfelol nyitottsagot masok velemenye irant, msreszt a jogallamisag, demokracia, torvenytisztelet, torveny elotti egyenloseg, civil szabadsagjogok stb. tamogatasat
egyik sem ellentetes a kereszteny vilagnezettel
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!