Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet, hogy magukat...

Hogy lehet, hogy magukat kereszténynek valló tanárok is beszállnak a balos tüntetésekbe, uszításba?

Figyelt kérdés

Most, hogy válság van meg infláció, képesek ilyenkor követelőzni és kizsigerelni az államkasszát?

Kisnyugdíjasok képesek megélni nettó 120 ezer forintból, ezeknek a hálátlan pedagógusoknak meg a jelenlegi nettó 207 ezrt sem elég?

Egyházi iskolák miért nem rúgják ki az ilyen lázítókat?

2022. okt. 31. 12:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
97%
A magukat kereszténynek valló tanárok bére is ugyan olyan nevetségesen alacsony, mint a többi tanáré. Ha még annyit sem keres egy tanár Budapesten, mint amennyit Prágában keres egy tanár, akkor Magyarország NEM előre megy, HANEM hátra...
2022. okt. 31. 20:20
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

#5 a vallás független a politikai oldaltól. Én katolikusként a konzervativizmust egy zsákutcának tartom, igaz a liberalizmust is. Emiatt aztán a fideszesek szerint sorosbérenc libernyák vagyok, a balosok szerint meg vaskalapos fundamentalista keresztény.

Igazából minél jobban kapom az ívet mindkét oldalról, hogy a másikhoz tartozom, annál erősebb a meggyőződésem, hogy mindkettő irányzat teljesen kiüresedett, identitáspolitikai semmitmondás, valódi tartalom nélkül.

2022. nov. 1. 00:15
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

5

"hogyan lehet egy (katolikus) keresztény liberális azt nem értem. És ezt tényleg nem provokálás gyanánt írom, és a liberálist nem a politikaiboldalra értem."

valoszinuleg nem erted pontosan, hogy mi a liberalizmus, sem politikai, sem tarsadalomfilozofiai ertelemben

nem csoda, mert ez Magyarorszagon mara teljesen eltorzult

letezik liberalis teologia es liberalis kereszteny mozgalmak is

a liberalizmus jelent egyfelol nyitottsagot masok velemenye irant, msreszt a jogallamisag, demokracia, torvenytisztelet, torveny elotti egyenloseg, civil szabadsagjogok stb. tamogatasat

egyik sem ellentetes a kereszteny vilagnezettel

2022. nov. 1. 03:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!