Noé, létező személy ,vagy csak kitalált alany ? Miszerint Lámek fia ki Ádám egyik ágának leszármazottja. Noé három fia Sém, Kám és Jáfet . Teremtés könyve megemlíti, Noét aki 950-évet élt ?
Az akkori évek csak 3 hónapból álltak
Az ókori Mezopotámiában a holdhónapokat jegyezték fel és így nem 365, hanem csak 75 nap/év-nyi életkor számolható.
Ilyen számitásban lehet egy, fiatalnak hitt királynak unokája csak a nap/évszámokat kell más hogy értelmezni ugye bár ?
Gilgamesben Utnapisti, Bibliában Noé. Elgondolkoztató a hasonlóság.
Egyébként a világ más népeinél is megtalálhatók hasonló történetek egy-egy nagy árvíz után.
A bibliai árvíz valószínű a Boszporusz átszakadása után íródott.
Akkor csak azt nem értem, hogy miért ennyire különböznek azok a vallások.
Hmm...
Én ateista vagyok és nem így gondolom.
Persze vannak nem igaz dolgok és vannak akiket szó szerint tudatosan átvernek.
Mert vagy egy vagy egyik sem igaz.
De nem hinném, hogy "Gyurcsányosan" vannak átverve.
Miért várunk valóságos aktust egy képzelt aktortól? Ez ostobaság!
Biztosan nem Isten teremtette az embert, mert mi szüksége lenne egy ilyen gyarló teremtményre…
Ha Isten teremtette volna az embert, nem végzett volna félmunkát.
Ellenben az ember teremtette az Istent, mert nélküle nem tud szembenézni önnön gyengeségével.
Az embernek van szüksége egy kitalált jó barátra, akiben a végsőkig bízhat, így hárítva el saját felelősségét.
Lehet igazad van, de rengeteg ember, rengeteg más okok miatt hisz istenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!