Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a vallási...

Mi a véleményetek a vallási elméletemről?

Figyelt kérdés
Szerintem két Isten van: a jó és a gonosz. Jó Isten megteremtette Lucifert, akit a gonosz Isten megrontott és a sötétség szolgájává vált. Tehát a Sátán a Gonosz Isten szolgája!

#vallás #Isten #gonosz #új vallás #vallási elmélet
2022. okt. 20. 20:45
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Primitív a vallási elméleted. Jó, rossz, gonosz stb. fogalmak önmagukban nem léteznek, ezek csupán emberi minősítések.
2022. okt. 20. 20:55
 2/10 anonim ***** válasza:
39%
30 ezüst című sorozatot nézd meg. Érdekes gondolatok vannak benne az ilyen vallási jó-gonosz vonalon.
2022. okt. 20. 20:59
 3/10 anonim ***** válasza:
29%

iSTeN

SáTáN

Van olyan teória is, hogy JHVH (Jahve, Jehova kinek hogy) megteremtette a Földi paradicsomot az emberekkel, de mivel minden eleve szép és jó volt, nem fejlődött senki sehova.

Na ezért a Kozmikus Nagytanács megtárgyalta, hogy ideküldik egy másik teremtő, Lucifer embereit, akik évezredek alatt majd jól összekavarják a kakaót.

Na ennek látod most a nagyvilágban a zeredményét.

A tied sem rossz, de van még hova fejlődni.

2022. okt. 20. 21:01
 4/10 Drakula ***** válasza:
100%
Az hogy ezt hivják dualizmusnak.
2022. okt. 20. 22:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez alapján a jó isten gyengébb lenne mint a rossz. Nem tudott olyat teremteni amit ne lehetne megrontani és nem tudta megvédeni teremtményét a megrontástól sem. A rossz hatalma sokkal a jó felett állna. Miért ne pusztítaná el vagy zárná el a rossz a jót?

Egyébként semmi értelme. Egy újabb mentegetés. Régen volt Isten és rossz a világban. Nem tudták össze egyeztetni ezért kitalálták Lucifert. Ma már ez sem elég sokszor ezért kitalálnak egyéb isteneket. Csak így meg ledegradálják az eredetit.

2022. okt. 21. 07:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez nem a te elméleted.
2022. okt. 21. 12:21
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A manicheizmus és a zoroasztrianizmus hasonló.
2022. okt. 21. 12:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit sem eredeti az ötlet, a gnosztikusok és a zoroasztriánusok is ilyesmiben hittek, hogy 2 Isten van, egy végtelenül jó, egy pedig gonosz.
2022. okt. 21. 14:29
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy eredeti az ötletem. :P
2022. okt. 21. 14:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Akkor nem "elméletem", hanem gondolatom.

Még egy Google keresés és megtalálod miről van szó.

2022. okt. 22. 09:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!