Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnnek számít, ha keresztényké...

Bűnnek számít, ha keresztényként nem dolgozom?

Figyelt kérdés
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van hol laknom és elég pénzem, hogy fenntartsam magam még jó ideig munka nélkül. Az Isteni parancsokat igyekszem betartani, viszont, mivel mindig szenvedtem munka közben, nem kezdeném újra, amíg biztosat nem tudok. Mármint, hogy mi az amire Isten szánt és örömmel, odaadással tudom végezni, még ha nehéz is. Jelenleg viszont bűntudatom van amiatt, hogy nem dolgozom.

2022. okt. 17. 19:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

#10 -es válaszolóval nem értek egyet, mondjuk egy Jehovistánál nem lehet csodálkozni, ha Jézus erre vonatkozó tanításait nem ismeri!

A depressziót valójában egy pszichikai ADS-nak lehet tekinteni. A lélek immunrendszerét a remény élteti, a depressziósnál ez a remény sérül ez által a lélek "immunrendszere" sérül, melynek következtében mindenféle kedvezőtlen hatás "földre teríti", depresszióba kerül a lélek. A depresszió a remény elvesztésének az állapota.

Tehát a depresszió olyan kiábrándultság, amely egy valótlan világ utáni vágytól betegíti meg azt, aki e valótlan világról nem képes leoldani magát.

Persze nem szabad összekeverni a rossz hangulattal a depressziót, A rossz hangulat önmagában nem depresszió. Depresszió csak az állapottá vált élettel kapcsolatos értelmetlenségi érzése.

""A depresszió nem más, mint pszichikai AIDS. A lélek immunrendszerét bénítja le, mert el akarja hitetni, el akarja fogadtatni a gőgös, hiú emberrel azt, hogy ne akarjon az irgalom rendjében élni! Ő van olyan nem-akárki, hogy neki az igazság rendjében a helye! Ez a REMÉNYTELENSÉG állapota! Ez tette Júdást a kárhozat fiává!

Az IGAZSÁG rendje: (mindenkinek megadni azt, ami neki jár), ez a POKOL!

Az IRGALOM rendje: az együttélés Istennel a földön. Ez akkor valóság, ha így beszélsz: „Meg tudom bocsátani Istennek, hogy nem vagyok olyan, mint szeretném. Meg tudom bocsátani magamnak, hogy olyan vagyok, amilyennek nem szeretnék lenni. És meg tudom bocsátani másoknak, hogy ők olyanok, amilyenek! Ez a TISZTÍTÓHELY!”

A SZERETET rendje: pedig nem más, mint BÖLCS JÓAKARAT! Ez azoknak az új teremtményeknek életformája, akik úgy el tudtak feledkezni magukról, hogy teljesen kinyíltak az ISTENNEK! Ez pedig a MENNYEK ORSZÁGA!" Jézus; A HANG- könyv 1119

2022. okt. 19. 08:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!