Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet valakinek több vallása...

Lehet valakinek több vallása is egyszerre?

Figyelt kérdés
2022. okt. 8. 21:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert jellemzően eltérő vallási nézetek kizárják egymást. Például egyik tagadja a túlvilágos, másik hirdeti, akkor hogy lennél ennek a kettőnek egyszerre tagja?
2022. okt. 8. 21:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is írták, ha a két adott vallás egymással ellentétes nézeteket vall, akkor nem.

Azonban akadnak ritka kivételek, például kínában vannak, akik szinkretista módon egyszerre gyakorolják a buddhizmust is és a taoizmust is. Mivel nem vagyok képben a két vallás doktrínáival kapcsolatban, nem tudom, hogy kizárják-e egymást.

Vagy ott vannak messiási zsidók, akik szinkretista módon egyszerre gyakorolják a judaizmust és a kereszténységet, persze ők nem ezzel a leírással nem éretnének egyet, szerintük ugyanis a kereszténység a judaizmus korrekt értelmezése.

A politeista vallások megengedőbbek ezen a téren, pl. ha valaki hisz Brahmában, meg Indrában, meg Varunában, az miért pont Hóruszban vagy Thothban vagy Hermészben ne hihetne?

2022. okt. 8. 22:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Különböző felekezeteknek a tagja lehetsz szerintem egyszerre. Az más kérdés hogy értelme nem sok lenne.
2022. okt. 9. 07:56
 4/4 anonim ***** válasza:
56%
Amit vallassz, azt vallod. Ez egy vallás.
2022. okt. 9. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!