Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kína és a kereszténység...

Kína és a kereszténység között jelenleg milyen a viszony?

Figyelt kérdés

2022. okt. 2. 17:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Kína egy buddhista múltú kommunista vezetésű ország, szóval kétszeresen rossz a kereszténység, illetve keresztények helyzete ott. Mert se a buddhizmus, se az ottani kommunizmus nem tűri meg.
2022. okt. 2. 17:18
 2/14 anonim ***** válasza:
79%

Egyszer sem hallottam volna ilyet, hogy a buddhizmus ne tűrne meg más vallásokat.

2022. okt. 2. 17:31
 3/14 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem semmilyen viszonyban nincs vele. Kínát nem hódították meg a keresztények, így ott nem vert gyökeret. Gondolom ott is vannak kis keresztény csoportok, de az országra nincsenek semmilyen hatással. A kínai spirituális embereket feltehetően Lao-ce, Komfuciusz vagy Buddha tanításai érdeklik inkább.
2022. okt. 2. 17:39
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A kereszténység jelenleg megtűrt Kínában. Jobb mintha üldöznék, de azért lehetne jobb is a helyzet.
2022. okt. 2. 17:42
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Közben végeztem egy villámkeresést a Google-n és érdekes adatokra bukkantam. Kínában jelenleg több mint 100 millió keresztény él, és a számuk növekszik. Ez meglepően sok, bár az ország lakosságához képest (közel 1,5 milliárd fő) azért kevés. Van olyan vélemény, miszerint Kína lesz a legnagyobb keresztény lakossággal rendelkező ország 2030-ra. Emellé viszont hozzá kell tenni, hogy Kínában van keresztényüldözés is.

#3 voltam.

2022. okt. 2. 17:55
 6/14 anonim ***** válasza:
30%

A kommunista Kína esete elég érdekes. Hivatalosan ateista országnak számítanak, ezért -elméletben- semmilyen vallást nem kéne megtűrniük. Ennek ellenére mivel a taoizmus, konfucianizmus és buddhizmus elég nagy hatással volta a kínai kultúra fejlődésében, így például sokszor előfordulnak a vallási jelképek használata és a vallási ünnepek megtartása. Mivel nem vagyok keresztény Kínában, ezért saját tapasztalattal nem rendelkezem, hogy milyen ott keresztényként.

Igazából itt egy wikipédia link, hogy milyen a kereszténység helyzete jelenleg Kínában és egy másik link, hogy a protestantizmus virágzik Kínában.

[link]

[link]

És egy utolsó link, ami azt taglalja, hogy a kommunista párt miért fél a kereszténységtől.

[link]

2022. okt. 2. 18:35
 7/14 anonim ***** válasza:
36%

A kereszténység a fél világot feldúlta, lerombolta minden más vallás templomait, kényszer-civilizálta ( értsd erőszakkal rákényszeríti a hitét és a szertartásait) a bennszülötteket, vagy őslakókat, új neveket, szenteket, istent adva nekik. Milliókat gyilkoltak le a világban a legkegyetlenebb módokon.

Szóval sokan kicsit tartozkodóak a kereszténység lelkes-agresszív téritéseivel. Kína élni hagy, de nem szeretné ha megerőszakolnák.

2022. okt. 2. 18:51
 8/14 anonim ***** válasza:
75%

Olvasgass kicsit, Japánban a buddhisták keresztények ezreit gyilkolták meg, gyakran különféle kegyetlen kínzásokkal. De jelenleg Indiában is sok helyen vagy megtűrik vagy üldözik a keresztényeket. Az iszlám rohingyákat is üldözik a buddhisták, tehát nem csak a keresztényeket.

Ezt nyilván kevésbé reklámozzák nyugaton.

Ezek gyakran földalatti mozgalmak. Nem tarthatnak nyilvános miséket, istentiszteleteket. A pápa nem nevezhet ki püspököt, helyette a kínai párbizottság akar párthoz hű "katonát" a kínai egyház élére. Jelenleg például 2 kínai egyház van emiatt.

2022. okt. 2. 19:23
 9/14 anonim ***** válasza:
58%

"A pápa nem nevezhet ki püspököt, helyette a kínai párbizottság akar párthoz hű "katonát" a kínai egyház élére."

De a pápa vétójoggal rendelkezik.

2022. okt. 2. 19:25
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Tudtommal semmilyen valós joggal nem rendelkezik a pápa, pedig elvileg püspököt csak ő nevezhet ki, nem a kínai párt.

2022. okt. 2. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!