Felvehetek papi civil inget ha nem vagyok római katolikus pap?
Figyelt kérdés
Gondolkozok hogy elmennék papnak, érdekel a keresztény vallás, járok is templomba hétvégenként, voltam elsőáldozó és bérmálkozó is. De viszont a kérdésemre vissza irányulva, ha veszek egy papi civil inget felvehetem vagy abból bajom lehet esetleg?2022. okt. 2. 07:22
1/9 anonim válasza:
Felveheted. Sok pap úgy hordja, hogy közben köszönő viszonyban sincs a vallásával.
3/9 A kérdező kommentje:
felpróbálni szeretném, nem hordani igazából :)
2022. okt. 2. 08:54
4/9 anonim válasza:
Ha nem akarod hordani egy próbára szerintem fölveheted, de nem értem minek. Azért mondjuk miseruhát már ne nagyon akarj felvenni és benne misét celebrálni próbából, de nem hiszem hogy ettől összedőlne a világ :D
5/9 anonim válasza:
Ja ha csak felpróbálnád az nem gond. Azt hittem úgy akarsz járni az utcán :D
6/9 A kérdező kommentje:
Abból bajom lehetne, szal rendőrségi úgy vagy valami hasonló?
2022. okt. 2. 11:31
7/9 anonim válasza:
Miért lenne belőle rendőrségi ügy? Csak simán felesleges, ha nem vagy pap, minek hordanád az ingjüket. Értelme nincs.
8/9 Prókátor válasza:
Ma már nem lenne belőle rendőrségi ügy. Valamikor még komoly bajba kerültél volna (mármint ha papnak adod ki magad).
Pár éve egy felvonuláson volt aki püspöki ruhában parádézott.
9/9 szp72 válasza:
Természetesen felpróbálhatsz akármilyen egyházi ruhát, nincs ebben semmi bűn. Használhatod színpadi kelléknek is, ha mondjuk papot alakítasz. Egy dolog számít bűnnek a szándékos megtévesztés, vagyis ha egyházi személynek adod ki magad, noha nem vagy az.
A papi civil ing tulajdonképpen közénséges ing, tehát bárki hordhatja, csak ki kell venni azt a fehér színű kollárét, ami az egyházi személyiséget jelzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!