Biblia: Melyik ez az ige vagy történet? - rettegtetés (Ószövetség)
A Biblia ilyet nem tanít. "Ha minket eltérítenek attól, hogy dolgozzunk az istenbe vetett hittel, hogy megszentelődjünk az isten akaratából, akkor az egész fejlődés megáll. Az pedig nekünk nem jó, mert az üdvösségbe is kerülhet, ha sokáig áll a munka." Az igaz, hogy vagy fejlődés vagy visszaesés van (stagnálás nincsen), de a másik része nem igaz. János 10:28 alapján nem lehet kiesni a kegyelemből:
És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki [és én hozzáteszem, hogy semmi] ki nem ragadja őket az én kezemből.
istenek és Isten (= a Biblia Istene, a Teremtő Isten, a Mindenható Isten, a Kegyelmes Isten) között van különbség. Ha a saját magad nevét (bűnös ember nevét) nagybetűvel írod bárhol, ahol le kell írd a nevedet, akkor a Biblia Istennének - akire utaltál - sokkal inkább kellene Nagybetűt kapnia.
A hasonlat érdekes.
Jézus Krisztus tanít ilyet (ezt a hasonlatot pl a bibliából tanította, amikor olvastam, de sok egyéb hasonlatot, példázatot is tanított eddig, de álmokat is adott már, vagy konkrét tanítást is, biblia magyarázatokat stb), ígéretéhez hűen: "Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek." (Ján 14:26)
"És az a kenet, a melyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem a mint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az és nem hazugság, és a miként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne." (1Ján 2:27)
Jézus az Ő tanítványait tanítja és vezeti napjainkban is, csak az emberek agymosottak lettek a vallásoktól és a hamis prófétákról.
"Az igaz, hogy vagy fejlődés vagy visszaesés van (stagnálás nincsen), de a másik része nem igaz. János 10:28 alapján nem lehet kiesni a kegyelemből:"
- ha van fejlődés van stagnálás is. Ezt ne úgy értsd, hogy az állapotod változatlan, hanem, hogy a fejlődésed áll, nem fejlődsz, mert ez vagy az, így vagy úgy, de eltérített attól, hogy azt cselekedd, amit az isten kért tőled, hogy fejlődj.
Az általad említett igerész (Jn 10:28), jelen értelmezés szerint nem mostanra szól, hanem miután üdvösségre vezetett minket az isten.
Az üdvösséget pedig bizony el lehet veszíteni, Jézus példázata pl, amikor elmondja, hogy jaj annak, aki elárulja Őt, vagy hogy amikor a tisztátalan lélek elhagyja az embert és visszamegy belé, 7x rosszabb lesz az állapota. Ezt megerősítik az apostolok is: "Mert ha az Úrnak, a megtartó Jézus Krisztusnak megismerése által a világ fertelmeit elkerülték, de ezekbe ismét belekeveredve legyőzetnek, az ő utolsó állapotjuk gonoszabbá lett az elsőnél. Mert jobb volna rájok nézve, ha meg sem ismerték volna az igazság útját, mint hogy megismervén, elpártoljanak a nekik adott szent parancsolattól. De betelt rajtok az igaz példabeszéd szava: Az eb visszatért a saját okádására, és a megmosódott disznó a sárnak fertőjébe."
2Pét 2:20-22
A teremtőnknek nem Isten a neve. Ezt az nevet az emberek adták neki. Van neki neve, a 4 betűs isten név. Azért nem hívom Istennek, mert atyám, csak mivel jelenleg méltatlan vagyok még arra, hogy atyámként hívhassam, ezért istenként hívom. Az istent jelen esetbe ne tulajdonnévként értsd, hanem "rang" ként, vagy hogy mondjam, ami a hatalmára utal, pl mint a király jelző. Én csak Őt tekintem istennek, neki van egyedül hatalma, az összes többi csak bálvány, vagy mítosz.
5-ös! Bocsánatot kérek, hogy még nem reagáltam, de életkörülményeim még csak megközelítőleg se mondhatóak átlagosnak, de még átlagon alulinak sem. Amint megváltozik az életkörülményem és nem lesz ennél fontosabb tennivalóm, válaszolok, mert nem helyesek azok, amiket írtál. Majd akkor fejtem ki.
6-os! Köszönöm, de nem tartok igényt rá. (Vélhetően) 1-es válaszoló már felajánlotta privát üzenetben, de elutasítottam. Ugyanazt írom neked, mint neki írtam:
A keresztyénnek mondott filmek túlnyomó többsége nem biblikus, világi elemek sokaságát tartalmazzák. Sok történet eljátszása megköveteli bizonyos bűnök cselekvését [utólag hozzáteszem a jobb érthetőség végett: eljátszását - Eljátszás alatt nem ártalmatlan dolgot kell érteni, az eljátszás egyenlő a cselekvéssel és az azonosulással, mivelhogy játszás közben megcselekszi, azonosul a szereplővel.], ami Isten erkölcsi rendjébe nem illik bele.
Kérdező, én nem írtam egy szóval se, hogy nézz filmet. Jó magam is megvetem a filmeket, a világiakat azért, mert világiak, a keresztény filmeket meg azért mert keresztény filmek, az idegbaj elkap, amikor a rendes szöveg helyett, ami meg van írva, mást mondanak, vagy kutyulják.
Értem, de én oda írtam, hogy "Vélhetően", mert ebből (amit mindjárt idézek) semmit se látok, hogy melyik válaszoló volt.
"Előzmény:
A kérdésed: Biblia: Melyik ez az ige vagy történet? - rettegtetés (Ószövetség)
Az üzenet:
El tudom küldeni neked a filmet is."
És azért írtam, hogy "Vélhetően ", mert privát levelében szerepel az "is" szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!