Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miről szól lényegében a...

Miről szól lényegében a Korán? Mik az iszlám vallás alapelvei?

Figyelt kérdés

Próbáltam utánaolvasni a neten, de viszonylag kevés magyar cikket találtam ami ezzel foglalkozna. Érdekelne, hogy aki esetleg iszlám vallású vagy van iszlám vallású ismerőse, miket tud erről?

Világ életemben a keresztény értékrendekről hallottam és a Biblia tanításairól olvastam, de a napokban felmerült bennem, hogy nyitni kéne másik vallás felé is. Főleg azért, mert az én kis sztereotíp fejemben mindig egy bombarobbantós és nőelnyomós kép volt az iszlám vallású emberekről, de a Tiktok hatására elgondolkodtam, mivel láttam több olyan videót is, ahol iszlám feleségek beszélnek akár a vallásukról, akár a személyes életükről és igencsak nagy számban voltak olyan videók ahol nem nyilatkoztak elnyomásról és ahol ők is a szeretetről, mint alapelvről nyilatkoznak.

2022. szept. 17. 18:46
 1/5 Drakula ***** válasza:
100%

Az iszlám vallás alap pillérei:

[link]

A korán sok mindenről szól,

Istenről, prófétákról, erkölcsről, étkezésről, imádkozásról túlvilágról.

2022. szept. 17. 18:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az iszlám szó azt jelenti behódolni, muszlim aki behódol Allahnak. Az Allah egy arab szó, az al-ʾilāh kifejezésből ered, azt jelenti "Az Isten".

Az iszlám 5 pillére:

1. Shahada (hitvallás) - Hogy muszlim lehess azt kell mondanod lā ilāha illā Allāh Muḥammad Rasūl Allāh (nincs isten csak Allah, Mohamed Allah hírnöke).

2. Salat (ima és imádat) - A muszlimoknak naponta ötször kell imádkozniuk arabul Mekka felé fordulva.

3. Zakat (alamizsna) - Minden muszlimnak (kivéve a nagyon szegényeknek) oda kell adniuk az egész évi vagyonuk 1/40-edét továbbá mezőgazdasági termékeket, jószágokat, stb.

4. Sawm (böjt) - A muszlimoknak Ramadán szent hónapján (az iszlám holdnaptár 9. hónapja) napkeltétől napnyugtáig böjtölniük kell.

5. Hajj (zarándokút Mekkába) - Minden muszlimnak aki fizikailag és anyagilag képes rá legalább egyszer életében zarándokútra kell mennie Mekkába a muszlim holdnaptár 12. hónapja 8. és 10. napja között.

Hat tétel a hitről:

1. Hit Allahban

2. Hit az angyalokban

3. Hit az inspirált könyvekben

4. Hit a prófétákban

5. Hit az ítélet napban

6. Hit a predesztinációban

2022. szept. 17. 19:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szívesen elmesélem a személyes tapasztalataimat, keresztény vagyok, de picit belefolytam az iszlámba nemrég, és bennem is felmerült ez, hogy nyissak arrafele, de nem szeretnék “hittérítőként” itt fellépni, mert nem akarok meggyőzni senkit, és vitába se keverednék, még akkor sem, ha érdemi és értelmes:)
2022. szept. 17. 19:31
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)

Utolsó: ha írsz privátba akkor én szívesen elolvasnám a tapasztalataid.

2022. szept. 17. 21:10
 5/5 anonim ***** válasza:
52%

"Hogy muszlim lehess azt kell mondanod lā ilāha illā Allāh Muḥammad Rasūl Allāh (nincs isten csak Allah, "

És aki néma, az hogy tuja elmondani? xD

2022. szept. 18. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!