Mi történik az embriókkal, magzatokkal haláluk után?
Figyelt kérdés
Elsősorban a keresztény teológia válaszára várok
Ha az embrió, magzat ember, személy, az abortusz éppen ezért gyilkosság, jogos a kérdés, mi történik velük művi és spontán vetélés után: purgatórium? Rájuk is vár a testi feltámadás? A lelkük a Mennybe megy?
2022. szept. 3. 12:21
31/32 anonim válasza:
A csecsemők még úgymond tudattalan állapotban vannak szerintem. Érzékelik a körülöttük levő világot de végülis sokmindent nem tudnak róla. Ők nagyon keveset fognak fel a külvilágból. Szerintem maximum annyit hogy megismerik a szüleiket,érzékelik a zajt,a hőmérsékletet,fényt stb. Nah meg a bizonyos szükségleteiket kell kielégíteni(evés,ivás,tisztába tevés...),de ez nem jelenti azt hogy önzőek lennének. Náluk még nem alakulnak ki ilyen bűnök szerintem. Max kicsit nagyobb korukban. Pl.elveszi a másiknak a játékát,cumiját vagy nem tetszik neki ha az apa közeledik (átöleli) az anyát. Ezek érdekes dolgok.
32/32 NTBS válasza:
Nem tudom a teológiai választ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!