Amikor még nem volt kereszténység és Zeuszt, Ré-t meg a többieket imádták az emberek akkor mindenki a pokolba került?
János 14:6
"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."
Egyes mai emberek hite szerint igen. Más mai emberek hite szerint nem. Az akkoriaknak meg ilyesmi eszükbe se jutott.
A hit mindig egy adott ember szemléletétől függ. Ezért hit.
16.
Engem is érdekelne hogy mit mond erre a Biblia.
De én úgy tudom hogy bűnös nem megy mennyországba és a 10 parancsolatott be nem tartani annak számít.
Szerintem sem lenne jogos őket nem be engedni. Ha tudsz olyan részt a bibliából ami ezt feloldja akkor várom hogy megírd melyik.
De ha nincs akkor az csak önkényes mazsolázás. Akkor pedig már az egészet hagyhatjuk is.
@17
Ott a Lukács 16. Fejezet.
Lázárról nem szólt egy kukkot se Jézus, hogy igaz lett volna, mégis mivel koldus volt ezen a világon, a túlvilágon vigasztalásban részesült.
Ez egyfajta misztérium, hogy mi alapján választ ki embereket Isten üdvösségre.
De van még egy példázata Jézusnak ugyanebben a fejezetben egy hamis sáfárról akit csak azért fogadnak be a hajlékaikba az emberek miután kirúgja az ura, mert a hamis mammonnal barátokat szerzett magának. Erre mondta Jézus, hogy tegyük ugyanezt azért, hogy az örök hajlékokba is befogadjanak minket.
Inkább csak nem tudunk minden szempontot.
Keresztelő János Jézus megjelenése előtt ezt mondta:
Luk 3:9 "minden fa azért, amely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és a tűzre vettetik."
Isten kegyelme nem statikus. Aki keveset hallott az igazságról annál nagyobb a kegyelem.
A hitre való kiválasztásnál is ilyen szempontok játszanak, hogy: bolondok, semmik, nemtelenek, megvetettek, erőtlenek.
Próbálj meg erre valami szabályt ráhúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!