Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Amikor még nem volt keresztény...

Amikor még nem volt kereszténység és Zeuszt, Ré-t meg a többieket imádták az emberek akkor mindenki a pokolba került?

Figyelt kérdés
2022. aug. 28. 23:11
1 2 3
 11/26 Drakula ***** válasza:
91%

János 14:6

"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."

2022. aug. 29. 10:26
 12/26 anonim ***** válasza:
89%
Jelenleg 11 ből 7 szavazó nem ismeri a Bibliát?
2022. aug. 29. 10:51
 13/26 Drakula ***** válasza:
86%
Szerintem 11-ből 7 szavazó nem hisz abban hogy a biblia igaz. Ha meg nem igaz akkor nem megy senki a pokolba a biblia alapján.
2022. aug. 29. 10:53
 14/26 anonim ***** válasza:
Lehetséges. De szerintem a 8-as válaszoló hisz benne. A válasza alapján. Mégis azt állítja hogy nem.
2022. aug. 29. 11:01
 15/26 anonim ***** válasza:
96%

Egyes mai emberek hite szerint igen. Más mai emberek hite szerint nem. Az akkoriaknak meg ilyesmi eszükbe se jutott.

A hit mindig egy adott ember szemléletétől függ. Ezért hit.

2022. aug. 29. 11:11
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
#9 És aki hamarabb született, mint hogy a zsidó-keresztény hit kialakult volna, vagy aki más kultúrában nevelkedett, az megszívta, akkor is, ha nem ő tehet róla? Ezt szerintem utoljára 150 éve lehetett elhitetni az emberekkel, amikor senki nem ismert más kultúrát.
2022. aug. 29. 16:15
 17/26 anonim ***** válasza:

16.

Engem is érdekelne hogy mit mond erre a Biblia.

De én úgy tudom hogy bűnös nem megy mennyországba és a 10 parancsolatott be nem tartani annak számít.

Szerintem sem lenne jogos őket nem be engedni. Ha tudsz olyan részt a bibliából ami ezt feloldja akkor várom hogy megírd melyik.

De ha nincs akkor az csak önkényes mazsolázás. Akkor pedig már az egészet hagyhatjuk is.

2022. aug. 29. 16:23
 18/26 anonim ***** válasza:
45%

@17

Ott a Lukács 16. Fejezet.

Lázárról nem szólt egy kukkot se Jézus, hogy igaz lett volna, mégis mivel koldus volt ezen a világon, a túlvilágon vigasztalásban részesült.

Ez egyfajta misztérium, hogy mi alapján választ ki embereket Isten üdvösségre.

De van még egy példázata Jézusnak ugyanebben a fejezetben egy hamis sáfárról akit csak azért fogadnak be a hajlékaikba az emberek miután kirúgja az ura, mert a hamis mammonnal barátokat szerzett magának. Erre mondta Jézus, hogy tegyük ugyanezt azért, hogy az örök hajlékokba is befogadjanak minket.

2022. aug. 29. 16:58
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez alapján azonban akkor nincsenek szabályok és lényegében egy sorsoláshoz hasonló az hogy ki kerül oda és ki nem.
2022. aug. 29. 17:14
 20/26 anonim ***** válasza:
45%

Inkább csak nem tudunk minden szempontot.

Keresztelő János Jézus megjelenése előtt ezt mondta:

Luk 3:9 "minden fa azért, amely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és a tűzre vettetik."

Isten kegyelme nem statikus. Aki keveset hallott az igazságról annál nagyobb a kegyelem.

A hitre való kiválasztásnál is ilyen szempontok játszanak, hogy: bolondok, semmik, nemtelenek, megvetettek, erőtlenek.

Próbálj meg erre valami szabályt ráhúzni.

2022. aug. 29. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!