Ha megkérdezném Istent, hogy milyen érzés ölni, mit válaszolna rá?
1Mózes 38,7 De Hér, Júdának elsőszülött fia gonosz vala az Úr szemei előtt, és megölé őt az Úr. 8 És monda Júda Ónánnak: Eredj be a te bátyád feleségéhez, és vedd feleségűl mint sógor, és támassz magot bátyádnak. 9 Ónán pedig tudja vala, hogy a magzat nem lesz az övé, azért valamikor az ő bátyja feleségéhez bemegy vala, földre vesztegeti vala el a magot, hogy bátyjának magot ne támasszon. 10 És gonoszságnak tetszék az Úr szemei előtt, amit cselekeszik vala, annakokáért megölé őt is.
2Mózes 12,29 Lőn pedig éjfélkor, hogy megöle az Úr minden elsőszülöttet Égyiptomnak földén...
2Királyok 2,23 Felméne azután onnét Béthelbe; és mikor az úton felfelé méne, apró gyermekek jövének ki a városból, akik őt csúfolják vala, ezt mondván: Jőjj fel, kopasz, jőjj fel, kopasz! 24 És hátratekintvén és meglátván őket, megátkozá őket az Úr nevében, és az erdőből két nőstény medve jövén ki, szétszaggata közülök negyvenkét gyermeket. 25 Onnét azután felment a Kármel hegyére; onnét pedig Samariába tért vissza.
Ézsaiás 66,16 ...az Úr tűzzel ítél és kardjával minden testet, és sokan lesznek az Úrtól megöltek.
2Mózes 20,13 Ne ölj.
János 8,44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az EMBERÖLŐ volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
1János 4,7 Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, aki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent. 8 Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.
Mivan gyerekek, senkinél semmi értelem amivel szeretne érvelni is, vagy csak jobban kifejtve elmagyarázni a dolgokat nekem?
Mindjárt a pokolra kerülök a f#sz kivan ha nem érthetem meg az isten dolgait!
A töri tanárom egyszer azt mondta nem szabad megítélnünk a múlt korok embereit túl harsányan,hisz egészen máshogy gondolkodtak,mint mi.Ugyanez igaz szerintem Istenre is.A maga korában őt valóban egy igazságos,kegyelmes Istennek tartották,csak jelen korunk nem ítéli meg őt pozitívan.
Kiírtam egy érdekes kérdést ezzel a kérdéssel kapcsolatban és nekem úgy tűnik,hogy valóban az eltérő korszellem lesz a válasz.
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudoman..
Én egyébként nem tartom a Bibliát egy jó erkölcstan könyvnek,nem gondolom úgy,hogy belőle lehetne megtanulni hogyan éljünk jól.Sokkal jobb mondjuk egy Szepesi Mária vagy Aranyosi Ervin mű amelyek a boldogságot,pozitivitást,önszeretet,mások szeretét és az önmegvalósítást hirdetik.
Kérdező,
Istennek joga van az élet fölött. Ő az élet forrása, ő adja azt, és ha akarja, el tudja venni. Joga van hozzá. Az embernek pontosan azért tiltotta meg mások életének a kioltását, mert az élet fölött csakis Isten rendelkezhet, ez az ő jogköre. Amikor a Sátán Jóbot gyötörte, Isten egyetlen egy dolgot nem engedett meg neki: nem vehette el az életét. Jób történetéből az is látszik, hogy a Sátán ENGEDÉLYT KÉRT Istentől erre, tehát Isten engedélye nélkül Sátán nem férhet hozzá semmihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!