Ha jel formájában választ kérek Istentől, és a jelet megkapom, az biztos Istentől jön? Vagy lehet, hogy Sátán teszi, megtévesztésül?
Van kifejezetten Őrangyal és van a gonosz, bukott démonok serege - ők is tudják néha "jó angyal"-nak álcázni magukat.
De ahogy az 1-es válaszoló írja, az lesz a helyes út!
Ha szakembert szeretnél megkérdezni, akkor teológus/hittantanár/bibliamagyarázó végzettségűt, vagy felszentelt papot, lelkészt keress!
Melyik egyházi felekezethez tartozik az eredeti rokonságod?
Jelek által már nem kommunikál. A kanonizált Biblia megadja a kérdéseidre, kéréseidre a választ. Mi lenne az? Megnézzük, milyen alapelvek, törvények,
példák vonatkoznak rá.
Nem biztos, hogy Istentől van. Mondok egy példát. Évekkel ezelőtt belefutottam mormon misszionáriusokba, és jó pár beszélgetésem volt velük. Próbáltak meggyőzni az igazukról, hogy Joseph Smith Isten prófétája, és a Mormon könyve igaz, stb. Azt mondták, hogy imádkozzak Istenhez, és Ő fog jelet adni, és bizonyosságot erről. A Jakab levél elejére hivatkoztak, ami azt mondja, hogy ha valakinek közülünk nincsen bölcsessége, kérje Istentől, aki mindenkinek szemrehányás nélkül adja, és megadatik neki.
Elmondtam nekik, hogy két eset lehetséges:
1. Tényleg Istentől van a Mormon könyve, és Isten üzenete nekem, hogy kérjek jelet Tőle, és Ő meg fogja hallgatni, és ad bizonyosságot.
2. A sátántól van a Mormon könyve (és az egész vallásuk). Ekkor a sátán üzenete a számomra, hogy kérjek Istentől jelet. De mivel nem Isten kérésének engedelmeskedek, hanem a sátánnak, ezért Isten nem fog válaszolni az imádságomra. Ehelyett a sátántól kaphatok jelet és bizonyosságot. Érzések, vagy bármi más formájában.
Tehát mindkét esetben ugyanaz lehet az imádságom kimenetele! És mindkét esetben bizonyosságot kapok - az egyik esetben az igazságról, a másik esetben a hazugságról. Tehát a beteljesülés SEMMIT SEM bizonyít!
Egyébként, ha megnézzük a Jakab levelét, ez már hívő emberek számára íródott. Semmi köze ahhoz, hogy hogyan váljuk hívővé, és hogy ilyen meg olyan jeleket kellene Istentől kérnünk. A sátán nagyon könnyen megtéveszthet ezekkel. Jakab célközönsége Istent már ismerő, Vele kapcsolatban levő hívők voltak. És speciel az érintett szakasz a bűnökkel küszködő hívőkhöz szólt, hogy kérjenek bölcsességet Istentől ezzel kapcsolatban, hogy hogyan tudjanak a kísértésekben tökéletesen megállni.
Lehet egyébként jelet kérni Istentől. Csak vigyázni kell vele. Főleg, ha valaki mondja neked, hogy kérd ezt meg ezt. Van például egy ismerősöm. Úgy tért meg, hogy egy héten keresztül minden este percre pontosan kérte Istentől, hogy másnap mikor ébredjen fel. És Isten meghallgatta. Az én hívő életem is ezzel kezdődött, hogy kértem Istentől egy tök lehetetlen dolgot. Teljesen ledöbbentem, amikor másnap megkaptam, és ráadásul sokkal jobbat, mint amit kértem. Arra azért vigyázz, hogy ne kérj olyat, ami biztosan ellentétes az Ő akaratával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!