Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A víz borrá változtatása...

A víz borrá változtatása fekete-mágia?

Figyelt kérdés

2022. aug. 13. 00:13
1 2 3
 11/25 szp72 ***** válasza:
14%

Ajánlott olvasmány:

Kovács Gábor: Mágia és hit.

[link]

Illetve meg is hallgatható:

[link] -hang

2022. aug. 13. 16:59
 12/25 szp72 ***** válasza:
14%

Javítás, itt hallgatható:

[link]

2022. aug. 13. 17:01
 13/25 Drakula ***** válasza:
77%

Egy keresztény véleménye a mágiáról:

"A keresztény hit szerint a mágia nem lehetséges, mert a természetfeletti erők kivétel nélkül a természetfeletti lényeké, akik semmi féle hókusz-pókusszal nem befolyásolhatók, hanem csak alázatosan megkérhetők, hogy teljesítsék kéréseinket. Éppen ezért minden működni látszó mágia vagy csalás, vagy ami még rosszabb a gonosz szellemi erők megtévesztő működése. Tehát az úgynevezett varázsló valójában csak hiszi, hogy tud valami fontosat, tud valami varázsigét, vagy birtokol valami varázstárgyat, varázspálcát, de valójában csak a gonosz lélek hiteti ezt el vele, akinek így akaratlanul is a szolgájává lesz."

A biblia véleménye a mágiáról: 2móz7:9-12

"Ha szól hozzátok a Faraó mondván: tegyetek csudát; akkor mondd Áronnak: Vedd a te vessződet és vesd a Faraó elé; kígyóvá lesz.

Beméne azért Mózes és Áron a Faraóhoz, és úgy cselekedének, amint az Úr parancsolta vala; veté Áron az ő vesszejét a Faraó elé és az ő szolgái elé, és kígyóvá lőn.

És előhívá a Faraó is a bölcseket és varázslókat, és azok is, Égyiptom írástudói, úgy cselekedének az ő titkos mesterségökkel.

Elveté ugyanis mindenik az ő vesszejét és kígyókká lőnek; de az Áron vesszeje elnyelé azok vesszejét."

Ugy tünik hogy a biblia szerint olyan személyek is képesebbek voltak varázsolni akik nem istent szólgálták, bár az ővék természetesen gyengébb volt.

2022. aug. 13. 19:09
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

13: na, de ez nem ellentmondás?!

Elítélni olyat, ami nem természetes, miközben Isten ereje is természetfeletti? :)

2022. aug. 13. 19:12
 15/25 Drakula ***** válasza:
100%

Én nem vagyok kersztény.

Is amugy isten ereje természetes, csak mi azért nem tartjuk annak mert nem tudjuk felfogni.

2022. aug. 13. 19:27
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
15: na, de akkor tulajdonképpen minden mágia természetes...! :)
2022. aug. 13. 19:42
 17/25 Drakula ***** válasza:
0%
De az én hitem szerint nincsen mágia.
2022. aug. 13. 20:04
 18/25 anonim ***** válasza:
64%
17: oké, akkor átfogalmazom: minden, ami van, az természetes...! :)
2022. aug. 13. 20:40
 19/25 Drakula ***** válasza:
63%
Egyet értek.
2022. aug. 13. 20:46
 20/25 anonim ***** válasza:
64%
19: oké, mert én is így gondolom!
2022. aug. 13. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!