Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen főiskolám, kurzuson...

Milyen főiskolám, kurzuson lehetne csak teológiát tanulni?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék teológiát tanulni, de egyetem nélkül. Szeretnék rólla egy kis elismerő oklevelet kapni. Ez lehetséges valahogy? Teológia és filozófia érdekel. Természetem kedveli a haladóbb szellemiséget, liberális beállítottságú vagyok. Milyen iskolát tudtok ajánlani: max 1 éves keretben.

Katolikus jó lenne, csak az a Pázmányon van.

2022. aug. 8. 20:38
 1/2 anonim ***** válasza:
90%

Miért szeretnél róla oklevelet? Az egyetemi/főiskolai képzés pedig azért 5 éves, mert kell ennyi idő hozzá. Ezt vagy vállalod és elvégzed, ha felvesznek, vagy nem, saját döntésed. Egy év alatt még csak az alapokat se lehet megtanulni.

Amire még tudsz járni, helyi plébániákon felnőtt hittan, hosszabb rövidebb lelkigyakorlatok.

2022. aug. 8. 21:19
 2/2 anonim ***** válasza:
88%

Ha kedveled a haladóbb szellemiséget, akkor kérlek halad meg önmagad, és legközelebb a 'róllát' egy 'l'-lel írd.

Egyébként csatlakozom az Első Válaszolóhoz, egy év alatt olyan képzés, ami papírt is ad, tudomásom szerint nincsen.

A Pázmányon szokott lenni "Senior Egyetem", ahol egy-egy oktató előre meghirdetett témában ismeretterjesztő előadásokat tart (történelem, filozófia, stb.), ezt érdemes lehet figyelni, de bizonyítvány nem jár.

2022. aug. 8. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!