Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ferenc pápa hamarosan lemond?

Ferenc pápa hamarosan lemond?

Figyelt kérdés

2022. júl. 31. 16:47
 1/4 anonim ***** válasza:
93%
Nem mondta, hogy le akar mondani. Csak az ezt firtató kérdésre válaszolta, hogy attól függ, mennyire lesz képes ellátni feladatát. Ami biztos, hogy a jövőben kevesebbet fog utazni, hogy kímélje egészségét.
2022. júl. 31. 16:52
 2/4 anonim ***** válasza:
44%

Jobbnak látnám, ha lemondana. XVI. Benedek pápa szimpatikusabb volt nekem, ő inkább való egyházi vezetőnek.

Persze, én egy ateista ember vagyok. Lehet, hogy a katolikus hívek másképp gondolják.

2022. júl. 31. 17:15
 3/4 anonim ***** válasza:
77%
Ahogy én értelmeztem a mondatait, ő szeretne élete végéig pápa lenni, de amennyiben a minimumot, tehát a vatikáni feladatait sem tudja ellátni, elgondolkodik a lemondáson, ugyanakkor itt még nem tartunk. Személy szerint az a véleményem, hogy nem lenne szerencsés ha lemondana, nem kéne ebből szokást csinálni. Látszik hogy mennyi gond van egy emeritus pápával, még így is, hogy ennyire háttérbe vonul. Vannak akik inkább az előzővel szimpatizálnak, nehezebb az átállás, az új pápa elfogadása, és ebből sok gond van és csak nagyobbak lesznek.
2022. júl. 31. 17:19
 4/4 anonim ***** válasza:
28%
Remélem hogy igen.
2022. aug. 4. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!