Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszel ebben? Mit gondolsz

Hiszel ebben? Mit gondolsz

Figyelt kérdés
Egyszer mikor meghal az ember, lelke kiszáll belőle és Mindenható Isten és Krisztus elé áll, és számot kell adnia minden tettéért, cselekedetéért, mindenről amit elkövetett itt a földön, a legnagyobb titkaira is fényfog derülni. És a bírói ítelet(Isten ítelete) végleges. Örök menny vagy örök pokol lesz.... ezt hallotam egy hívötöl .. azota félek és rettegek. Mit tegyek? 22F vagyok. Szeretem élvezni az életet és nem mondok le semmiröl
2022. júl. 31. 09:17
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
Ez simán hülyeség!..
2022. júl. 31. 09:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én hiszek.Viszont senkire nem szabad ráeröltetni azt hogy miben higgyjen.A te saját érzésed szerint dönts.
2022. júl. 31. 09:28
 3/8 anonim ***** válasza:
az élet nem fekete és fehér.. szóval Isten egy személyben nem ítélhet. Ahogy egy bíró sem egy személyben dönt a bűnös ítéletéről.
2022. júl. 31. 09:33
 4/8 anonim ***** válasza:
En egyaltalan nem hiszek ebben, ugyanakkor nem itelek el senkit, aki megis, hisz nem vagyunk egyformak. Mindenkinek szive joga abban hinni amit a legjobbnak itel meg. Kerulom is az ilyen jellegu parbeszedeket, mert ez csak meddo vitat szul.
2022. júl. 31. 09:47
 5/8 anonim ***** válasza:
nem, nincs ilyen
2022. júl. 31. 13:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Azt a bizonyos ítéletet Jézus fogja megtenni az utolsó napon (Apostolok Cselekedetei 17:31). Te most valamit képzelsz, hogy mit fog Jézus ítélni, de ez a te képzeleted, ami tévedhet. Akarsz-e a saját gondolataidnál egy biztosabb támpontot? Tudod, mit? Jézus azt mondta a Jn 12:47-49-ben:

„Ha valaki hallja az én beszédeimet, de nem tartja meg azokat, én nem ítélem el azt; mert nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem azért, hogy megmentsem. Aki elvet engem, és nem fogadja el az én beszédeimet, annak van ítélő bírája: az az ige, amelyet szóltam, az ítéli el őt az utolsó napon.” (RÚF)

Mi van? Jézus nem akarja elítélni a világot, de a szavai mégis el fogják ítélni? Hogyan kell ezt érteni? Az idézet teljes szövegkörnyezete a Jn 12:44-50-ben van, érdemes elolvasni, és leellenőrizni, hogy helyes-e a magyarázatom.

Szóval hogyan kell ezt érteni? Képzeljünk el egy jó tanárt, mondjuk középiskolait. Az ilyen tanár azt szeretné, ha minden diákja átmenne az érettségin. Szíve szerint mindenkit át szeretne engedni, de van egy tőle független követelményrendszer, ami az ő kezét is megköti. A követelmények azért vannak a földi iskolában, hogy az önálló életre alkalmassá váljunk ebben a világban, és boldoguljunk az életben, a tehetségeinket kifejlesszük, és ezáltal társadalom hasznos tagjai legyünk. Jézus "mennyei iskolájában" azért van a követelményrendszer, hogy az örök életre alkalmassá váljunk, életképesek legyünk és boldoguljunk a mennyben. Jézus azért jött, hogy megmentsen minket, de nem hallgathatta el a mi érdekünkben, hogy lesz egy számonkérés, és azt is elmondta, az miről fog szólni. Mint egy tanár, aki elmondja, leírja a diákoknak, hogy mik a vizsgatételek, amikből fel kell készülni. Ez a számonkérés a Biblia magyar fordításainak szóhasználatával az „utolsó ítélet”.

Egy normális tanár azon dolgozik, hogy senki se bukjon meg az érettségin, külön foglalkozik a gyengébb képességűekkel és a leszakadókkal, de van egy követelményszint, ami neki is elő van írva, szíve szándéka ellenére sem engedhet belőle. Szóval, ha kinyitod a Bibliát, megláthatod benne, hogy mi alapján fog Isten ítélni.

A kérdésem a következő ma: szeretnél-e az élet legjobb tanára, Jézus iskolájába járni? Szeretnél-e Jézus Krisztus tanítványa lenni? Ez időt és energiát követel tőled. De ha ezt teszed, akkor egy idő után megismered az igazságot, ami felszabadít téged, és nem kell bizonytalanságban vagy félelemben lenned a halál utáni ismeretlen világtól.

Ez egy veszélyes világ: tele van hitetőkkel, csapdákkal és hazugságokkal, ártalmas tanításokkal, képmutató vallásos emberekkel, megtévesztő szlogenekkel, jól hangzó, de a lelkedre káros reklámokkal. De minden korban voltak Jézusnak tanítványai, minden korban működött az ő iskolája, amely az egészséges tanítást képviselte, ha nagyon kis létszámmal is. Én örülök, hogy az ő tanítványa lehetek.

üdv, Stefán

2022. júl. 31. 19:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Térj meg!
2022. aug. 1. 16:01
 8/8 anonim ***** válasza:
A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében. Ez pedig a kárhoztatás, hogy a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot; mert az ő cselekedeteik gonoszak valának. (Ján 3:18-19)
2022. aug. 1. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!