Szerintetek ISTEN a teremtésnél, használja a matematikát? Én úgy gondolom igen mert a matematika stabilitása adja az egész létezésnek a rendszerét, de ez csak magán vélemény.
#1. "az ember találta ki..."
Alapvető tévedés!
Nem KItalálta, hanem RÁtalált! Érthetőbben: Felfedezte a természet TÖRVÉNYSZERŰSÉGEIT, és ezek alapját, a matematikát. Tovább sajnos nem folytathatom, mert MATERIALISTA beállítottságomnál fogva "árkon túli gyepmester" vagyok...
#15.
"Mindez csak szegélye útjainak, halk suttogás..."
Literátorok figyelmébe:
Micsoda teljes KÉPZAVAR a JW Bibliából!
15-ös vagyok, nézzük, hogy fordítja Károli:
"Íme, ezek az Ő útjainak részei, de mily kicsiny rész az, amit meghallunk abból! Ám az Ő hatalmának mennydörgését ki érthetné meg?" Szintén a Jób 26:14
Itt nincs képzavar?
Vagy nézd a Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliáját:
"Pedig ez csak a szegélye útjának, és milyen halk az a szó, amelyet meghallunk belőle! Ki tudná hát felfogni hatalmas tetteinek mennydörgő szavát?!"
És végül még egy, a Revideált Újfordítású Biblia (RÚF)
"Pedig ez csak a szegélye útjának, és milyen halk az a szó, amelyet meghallunk belőle! Ki tudná hát felfogni hatalmas tetteinek mennydörgő szavát?"
Köszi!
#18.
De bizony! Többé-kevésbé...
El tudom képzelni, micsoda fejfájást okozhatott ez a bibliafordítóknak, hogy valamennyire szalonképessé tegyék. Elismerem, nem az ő hibájuk!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!