Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ISTEN a teremtésné...

Szerintetek ISTEN a teremtésnél, használja a matematikát? Én úgy gondolom igen mert a matematika stabilitása adja az egész létezésnek a rendszerét, de ez csak magán vélemény.

Figyelt kérdés
Sziasztok , valahol régen a neten olvastam ilyen véleményt, hogy Isten az egész teremtést a matematika rendszerére helyezi, mert a matematikai rendszerek stabilitása erre pont jó,mert a matamatika stabil, előre ki lehet számolni mindent ti hogy vélekedtek? Én valahol ezzel egyet tudok érteni.
2022. júl. 16. 10:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
65%
Ez nem elgondolkodtató...Nem helyettesíthetünk egy Istent egy fémvassal.Attól nem lesz jobb a Világ.Attól lesz jobb az ember ,hogy lesz egy robotja??Az embernek kell változnia, nem robotokat meg marhaságokat kitalálnia.Ez mind vesztőút...
2022. júl. 19. 18:55
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Meg még ahogy én ismerem az embert, ezt se jó célra fogják felhasználni ,hanem hogy korlátok közé szorítsanak mindenkit, még a másik habzsolhatja az életet, szégyeníthet, megtörhet, megfélemlíthet...Hogy lenne ez a mentsvára az embernek???
2022. júl. 19. 18:59
 13/19 A kérdező kommentje:
Kicsit kezded a témakört elvinni, ez nem ebbe a fórum témakörbe tartozik, a kérdésem nem ez.
2022. júl. 20. 10:27
 14/19 Jégszív ***** válasza:

#1. "az ember találta ki..."

Alapvető tévedés!

Nem KItalálta, hanem RÁtalált! Érthetőbben: Felfedezte a természet TÖRVÉNYSZERŰSÉGEIT, és ezek alapját, a matematikát. Tovább sajnos nem folytathatom, mert MATERIALISTA beállítottságomnál fogva "árkon túli gyepmester" vagyok...

nov. 14. 19:19
 15/19 anonim ***** válasza:
Igen, minden kétséget kizáróan használta a matematikát, fizikát, kémiát, stb. Mi emberek csak felfedezzük az Ő csodálatos alkotásaiból ezeket a tudományokat és összefüggéseket. Ahogy Jóbnál olvassuk: "Mindez csak szegélye útjainak, halk suttogás..." Jób 26:14
nov. 15. 08:53
 16/19 Jégszív ***** válasza:

#15.

"Mindez csak szegélye útjainak, halk suttogás..."

Literátorok figyelmébe:

Micsoda teljes KÉPZAVAR a JW Bibliából!

nov. 15. 09:06
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
nov. 15. 10:45
 18/19 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok, nézzük, hogy fordítja Károli:

"Íme, ezek az Ő útjainak részei, de mily kicsiny rész az, amit meghallunk abból! Ám az Ő hatalmának mennydörgését ki érthetné meg?" Szintén a Jób 26:14

Itt nincs képzavar?

Vagy nézd a Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliáját:

"Pedig ez csak a szegélye útjának, és milyen halk az a szó, amelyet meghallunk belőle! Ki tudná hát felfogni hatalmas tetteinek mennydörgő szavát?!"

És végül még egy, a Revideált Újfordítású Biblia (RÚF)

"Pedig ez csak a szegélye útjának, és milyen halk az a szó, amelyet meghallunk belőle! Ki tudná hát felfogni hatalmas tetteinek mennydörgő szavát?"

Köszi!

nov. 15. 12:49
 19/19 Jégszív ***** válasza:

#18.

De bizony! Többé-kevésbé...

El tudom képzelni, micsoda fejfájást okozhatott ez a bibliafordítóknak, hogy valamennyire szalonképessé tegyék. Elismerem, nem az ő hibájuk!

nov. 15. 16:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!