Aki betartja a Tíz parancsolatot és nem vallásos az a pokolba kerül?
9-es
Lehet hogy bérmált és utána lett ateista.
Vagy már ateista volt de kényelmi okokból bérmált.
Például ha egyházi iskolába járt akkor ott van hogy osztály szintű bérmálást csinálnak. Könnyebb ott túl esni rajta aztán ha a jövőbben a felesége templomi esküvőt akar akkor nem lesz már vele gond.
(nem kötözködni akarok csak gondoltam leírom hogy ilyen is van)
Azért ez rendkívül ritka, ráadásul bérmálás 16 év felett van általában, tehát már iskolához se kellett. Tudom, sok helyen kérnek ajánlást és keresztlevelet. Ha pedig bekerült, sehol se kötelezik rá, gondolj bele, járnak oda más vallásúak is. Esküvőhöz szintén nem kell, sőt még keresztség se.
Persze lehet ilyen, de nagyon elhanyagolható az esélye. Inkább sokan közönyössé válnak Isten iránt, vagy agnosztikussá.
" tehát már iskolához se kellett. "
Nem iskolához kell. Nálunk mindenkinek 8. osztályban egyszerre volt. Hittanra is kellett járni függetlenül attól hogy valaki ateista volt-e vagy sem.
"Esküvőhöz szintén nem kell, sőt még keresztség se."
Úgy tudom hogy a templomi esküvőhöz igen. Templomi esküvője ateistáknak is lehet és szokott is.
Engem erről másképpen informáltak.
Majd kiderül. :D
Őszintén szólva amíg nem kerülök ilyen helyzetbe addig annyira nem érdekel.
A mondandóm lényege biztos mert nekem is úgy volt hogy 8. végén mind egyszerre bérmáltunk. Függetlenül attól hogy ki volt addigra ateista és ki nem.
Ha valaki akart volna akkor felteszem kihagyták volna. De mi oka lett volna tiltakozni?
Gyerek szemmel ha belegondolsz, plusz ajándékot kap ha meg csinálja. Még az ateistáknak is megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!