Valakinek hozott változást a Tudatalatti Tízparancsolata?
Ez egy nagyon súlyos tévtanítás, ami arra van kihegyezve, hogy szeresd az életedet itt a földön!
Jézus azt mondta, hogy "Aki szereti az életét, elveszti; aki pedig gyűlöli az életét e világon, örök életre őrzi meg azt." (Jn 12:25) "Mert aki meg akarja menteni életét, az elveszti, aki pedig elveszti életét értem és az evangéliumért, megmenti azt." (Mk 8:35)
Az, amit ez a hamis próféta próbál elhitetni, hogy ebből az életből hozd ki a maximumot, szerezd meg ebben az életben amire vágysz, keresd a jó érzéseket, a lelked kényelmét és biztonságát. De ez egy biztos recept arra, hogy ELVESZÍTSD AZ ÖRÖK ÉLETEDET a mennyben, azonkívül totál önző! Ez egy nagyon veszélyes tévtanítás, hasonlít egyes tévúton járó kereszténynek mondott egyházak jólét teológiájához (akik azt hirdetik, hogy ha hiszel Jézusban, akkor anyagilag, egészségileg, érzelmileg, kapcsolatilag, siker tekintetében stb. stb. bőségben lesz részed). Ezt Jézus sosem ígérte, ezért akik ezt beveszik, úgy fogják érezni, hogy csalódtak Istenben. Jézus a tanítványianak inkább az ellenkezőjét ígérte: nehézségeket, és összeütközéseket a világi emberekkel, üldöztetést, lásd a Jn 16:33b "A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot." Jézus azt akaraj, hogy add fel az életedet, a vágyaidat, a terveidet érte, helyezz másokat magad elé (ez lenne a szeretet). Ő is ígért bizonyos jó dolgokat már ebben a világban, de nem azokat, amelyeket a "Tudatalatti Tízparancsolat" ígér, hanem leginkább a közeli, bensőséges kapcsolatokat ígérte azokkal, akik ugyanígy egy Jézusért élt áldozatos életet választanak, lásd MK 10:28-31.
üdv, Stefán
üdv, Stefán
Kezdőknek jó az.
De túl magas szintű a megfogalmazás egy átlag ember számára. Írj magadnak és mantrázd, éld át azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!