Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolsz erről?

Mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés

Jézus mondja: „Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám; aki jobban szereti fiát vagy leányát, mint engem, az nem méltó hozzám; és aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, nem méltó hozzám. Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt.”

Máté 10:34‭-‬35‭

Nehéz elhinnem hogy a szeretet békesség Istene ilyet mondott volna szerintem papok írták bele hogy össze úsztak családot a vallás miatt

2022. jún. 18. 06:36
 1/8 anonim ***** válasza:
41%

- Jézus azért jelent meg a földön, hogy tudást hozzon.

Ezt jelenti a kard. Hogy az “ördöggel”, vagyis a tudatlansággal, alantas ösztönökkel, szembe tudjanak “állni” az emberek.

- A szembeállítás a szülőkkel, testvérekkel nem utálatot, agresszivitást jelent, hanem kritikai gondolkodást (lásd feljebb) jelent. Pont a tudatlanság miatt, mert öröklődik generációkon keresztül.

- Mivel “Isten”, maga a SZERETET, maga a TUDÁS, maga az igazi ÉLET ebben a változó világban (változó boldogság, rossz családi viszonyok, stb.), így ami biztos, az a SZERETET, TUDÁS, ÉLET. A többi bizonytalan.

“Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt.”

- Aki ragaszkodik a gondolataihoz, érzéseihez, testéhez, tárgyaihoz, emberekhez, állatokhoz, stb., az bizony, ezen dolog elvesztésekor önmaga is elveszik (lásd fájdalom, szomorúság) vagy, amikor a halála pillanatában elveszíti ezeket ugyancsak szenvedi fog (ragaszkodási miatt).

De aki a SZERETETÉRT, TUDÁSÉRT, ÉLETÉRT, vagyis istenért elveszíti, vagyis ELENGEDI ezeket, lásd előzőek, az megtalálja azt, vagyis megtapasztalja, hogy bár a tárgyak, élőlények, teste múlandó, valójában nem hal meg.

Megtalálja az igazi, szabad (fájdalom mentes) ÉLETET.

2022. jún. 18. 07:02
 2/8 anonim ***** válasza:
53%
Ezt biztosan nem ő mondta, hanem Lucifer.
2022. jún. 18. 07:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért kell a vallási dolgaidat ebben a kategóriában nyomatni, miért nem teszed a megfelelő rovatba?
2022. jún. 18. 07:05
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

Bocs. Jav.

…szembe tudjanak szállni az emberek.

2022. jún. 18. 07:10
 5/8 anonim ***** válasza:
55%

Zárásképp az első válaszomhoz.

Isten az ego mentes élet (ragaszkodás mentes, belső szabad élet), tudás (ok-okozat), szeretet (önzetlenség).

Amit fel kell áldozni Istenért, az az EGO:

- ragaszkodás (érzéshez, testhez, stb.),

- én gondolat, ami illúzió.

Így az ember halhatatlanná, szabaddá válik, megtalálja az ÉLETET, ISTENT.

2022. jún. 18. 07:23
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
#1 akkor a fogyatekos toloszekes gyerekeknek kampec mert oket nem Isten apolja hanem a szüleik
2022. jún. 18. 11:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért nehéz elhinni, mert sokan Jézusnak, Istennek csak a nekik tetsző oldalát akarják ismerni. Pedig így csak egy fals istenkép alakul ki bennük.
2022. jún. 18. 14:59
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 akkor a csecsemőmészáros Isten is Isten egyik "jó" oldala?
2022. jún. 18. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!