Mit gondolsz erről?
Jézus mondja: „Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám; aki jobban szereti fiát vagy leányát, mint engem, az nem méltó hozzám; és aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, nem méltó hozzám. Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt.”
Máté 10:34-35
Nehéz elhinnem hogy a szeretet békesség Istene ilyet mondott volna szerintem papok írták bele hogy össze úsztak családot a vallás miatt
- Jézus azért jelent meg a földön, hogy tudást hozzon.
Ezt jelenti a kard. Hogy az “ördöggel”, vagyis a tudatlansággal, alantas ösztönökkel, szembe tudjanak “állni” az emberek.
- A szembeállítás a szülőkkel, testvérekkel nem utálatot, agresszivitást jelent, hanem kritikai gondolkodást (lásd feljebb) jelent. Pont a tudatlanság miatt, mert öröklődik generációkon keresztül.
- Mivel “Isten”, maga a SZERETET, maga a TUDÁS, maga az igazi ÉLET ebben a változó világban (változó boldogság, rossz családi viszonyok, stb.), így ami biztos, az a SZERETET, TUDÁS, ÉLET. A többi bizonytalan.
“Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt.”
- Aki ragaszkodik a gondolataihoz, érzéseihez, testéhez, tárgyaihoz, emberekhez, állatokhoz, stb., az bizony, ezen dolog elvesztésekor önmaga is elveszik (lásd fájdalom, szomorúság) vagy, amikor a halála pillanatában elveszíti ezeket ugyancsak szenvedi fog (ragaszkodási miatt).
De aki a SZERETETÉRT, TUDÁSÉRT, ÉLETÉRT, vagyis istenért elveszíti, vagyis ELENGEDI ezeket, lásd előzőek, az megtalálja azt, vagyis megtapasztalja, hogy bár a tárgyak, élőlények, teste múlandó, valójában nem hal meg.
Megtalálja az igazi, szabad (fájdalom mentes) ÉLETET.
Bocs. Jav.
…szembe tudjanak szállni az emberek.
Zárásképp az első válaszomhoz.
Isten az ego mentes élet (ragaszkodás mentes, belső szabad élet), tudás (ok-okozat), szeretet (önzetlenség).
Amit fel kell áldozni Istenért, az az EGO:
- ragaszkodás (érzéshez, testhez, stb.),
- én gondolat, ami illúzió.
Így az ember halhatatlanná, szabaddá válik, megtalálja az ÉLETET, ISTENT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!