Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Krisztus a világtörténel...

Jézus Krisztus a világtörténelem legnagyobb hatású személye?

Figyelt kérdés

2022. jún. 11. 16:21
1 2
 11/19 Demion ***** válasza:
100%

Márk 16:9-20 egy utólagos hozzátoldás az evangélium végéhez, a legkorábbi kéziratmásolatokban nem szerepelnek ezek a versek.

2022. jún. 12. 08:27
 12/19 anonim válasza:
16%

Jézus létezett és szerintem ugyanolyan képességekkel rendelkezhetett, mint mondjuk ma egy médium vagy egy látó.

Én hiszek benne és Istenben is.

Nem gyakorlom a vallásomat, mert a hitem mindenféle vallástól független.

2022. jún. 12. 13:42
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy akár létezhetett is egy karizmatikus zsidó az ókorban, akit Jézusnak hívtak, és a szeretet igéjét hirdette. Viszont ő is ugyanolyan ember volt, mint mindannyiunk, a csodás képességei, meg isteni származása csak köré szőtt legenda.

Vegyünk példának egy mai pletykát. Elindul, néhány emberen átmegy, és már az eredetitől eltér, általában eléggé. Én tudok is erre példát: Az egyik ismerősöm felült egy korlátra, megcsúszott, és az eséstől eltört a karja. Elmondta az ismerősének, ő továbbadta, és így tovább. Pár nap múlva a szomszédasszony már azt mondta neki, hogy szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta azt hogy kizuhant az emeletről.

Jézus története valószínűleg szájhagyomány útján terjedt. A pletyka terjed, változik, mire papírra vetik, addigra pedig a karizmatikus, jókiállású emberünknek isteni származása, és mindenféle képessége van.

2022. jún. 12. 16:25
 14/19 anonim ***** válasza:
53%
Hatását tekintve esélyes, de ettől még nem lesz igaza.
2022. jún. 12. 18:45
 15/19 anonim ***** válasza:
81%
Jézus hatása nem volt annyira jelentős (pl. egy betűt le sem írt soha, így a gondolatait se nagyon ismerjük), inkább Pálnak köszönhető a kereszténység.
2022. jún. 12. 22:44
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Az megvan Pál ártól írt, hogy Jézust kell követni? És akkor Pál nagyobb személy mint Jézus?
2022. jún. 12. 23:38
 17/19 anonim ***** válasza:
54%

Köszönöm a lepontozást.

Nem azt mondtam, hogy nagyobb személy volt, hanem azt, hogy ő határozta meg ELSŐSORBAN azt, hogy milyen legyen a kereszténység, ÉS NEM JÉZUS.

Ami ez esetben döntő is... mivel Jézus a szeretetre összpontosított, és nem tartotta be a sikeres vallások 3 szabályát.

Azt ugye tudod, hogy a kereszténység csak egy hajszállal nyert a Mithrasz-kultusszal szemben?

Ha Pál nem értelmezi át az egészet, akkor valószínűleg Jézus tanai ma sehol se lenének.

2022. jún. 12. 23:43
 18/19 MDaniel98 ***** válasza:
73%
Hát mindenképpen benne van a top 10-ben, de onnantól kezdve szerintem igencsak nehéz megállapítani, hogy kinek volt nagyobb hatása a világra.
2022. jún. 13. 08:49
 19/19 anonim válasza:
100%

Előttem szóló 18-as jól mondja. De sok ember van, akinek nagy volt a hatása. Magyarok részéról mondanám Széchenyit a reformjai miatt, igaz világszinten nem volt nagy hatása.

De válaszolva a kérdésre, világszinten a legnagyobb hatással Kleiszthenész volt, akinek a nevét kevesen ismerik, hiszen nagyban köze van a demokrácia kialakulásában, ami az ókori görögöktől származik és az Ő az egyik atyja ennek.

2022. jún. 13. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!