Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten mit csinál, amikor...

Isten mit csinál, amikor dörög az ég?

Figyelt kérdés
Azt mondják, a természeti jelenségek mögött Isten cselekdetei állnak. Amikor esik az eső, Isten sír. Amikor köd van, igazából Isten lehellete látszik. Ha hull a hó, akkor Isten hajának korpája hullott alá. Már csak a jégesőt, havas esőt, és az égzengést nem értem, hogy miért van.
2022. jún. 6. 11:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Olyankor pukizik.
2022. jún. 6. 12:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Nagyon fél. Ijedtében az Ördög ölébe ugrik! 😄
2022. jún. 6. 12:08
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Felénk az a mondás, hogy ha dörög az ég, akkor Szent Péter görgeti a hordókat.

(hogy milyen hordókat, azt nem tudom 🙂....)

2022. jún. 6. 12:24
 4/8 anonim ***** válasza:

"Azt mondják, a természeti jelenségek mögött Isten cselekdetei állnak. Amikor esik az eső, Isten sír. Amikor köd van, igazából Isten lehellete látszik. Ha hull a hó, akkor Isten hajának korpája hullott alá. Már csak a jégesőt, havas esőt, és az égzengést nem értem, hogy miért van."

Ki mondja?

2022. jún. 6. 19:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem nagyapám azt mondta, hogy olyankor horkol.
2022. jún. 6. 21:26
 6/8 anonim ***** válasza:

A kérdés a babonaság tárgykörébe tartozik, ha azt mondják, hogy a természeti jelenségek mögött MINDIG Isten cselekedetei állnak.

Néha előfordult, hogy Isten okozott természeti jelenséget, például nappal elsötétült az ég, amikor Jézus Krisztust megölték a rómaiak. Vagy Jónás viharba került, amikor nem teljesítette Isten neki szóló parancsát.

De a kérdésben szereplő jelenségek a naiv népköltészet és a babonaság tárgykörébe tartoznak.

2022. jún. 6. 22:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Tehát ha valaki azt mondja, hogy ha dörög az ég akkor az isten haragszik az babonaság.

Ha viszont valaki abban hisz, hogy Jónást három napra elnyelte egy hal akkor az nem babonaság hanem a csodálatos úristen igazmondása.

Logikus...

2022. jún. 7. 17:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Ezek a természeti jelenségek az ő hatalmát mutatják.
2022. jún. 7. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!