Van itt olyan aki isten törvényei szerint el? Attól jobban érzi magát ember ha isten törvényei szerint el az?
Én igen.
Istennek egy törvénye van.
Ennél nincs jobb. Ez a megváltódás, az abszolút elégedettség, szeretet, béke, jóság, hála, amikor legteljesebb vagy és legteljesebben vagy önmagad.
1#, ez önzőség.
Én mindenféle magamra nézve jó vagy rossz következményre való tekintet nélkül szolgálom istent.
Azért, mert a jó a jó és én minden testvéremnek, énemnek jót akarok, hogy nekik jó legyen.
A Szeretet törvénye az igazi teljes Élet ....
Teljes hit, öröm van Benne. Félelem mentes élet.
Feltételek nélküli szeretet, teljes elfogadás.
Minden értelmet felülhaladó békesség.
A főbb jellemzői Isten országának. Jézus valóban betölti bennem a parancsolatait. Köszönöm.
Isten törvényeit nem igazán lehet egzakt módon értelmezni, mert felekezetenként változik.
Az adventisták például azt tanítják, hogy a szombatünneplés a mai napig érvényben van, míg más felekezetek ezt elutasítják.
De nem, én nem éreztem jól magam az adventizmusban, ezért kiváltam onnan, ahogyan kereszténységből is.
Senki nem él Isten törvényei szerint. Az Ószövetségben 613 parancsolat van, ezek még az ortodox zsidók sem tudják mind betartani, mert nincs templom Jeruzsálemben, hogy áldozni lehessen. A keresztény felekezetek pedig az ízlésüknek megfelelően mazsoláznak ezekből a törvényekből, hogy szerintük mi az, ami érvényes ma is. Csak pár példa:
A protestánsok szerint a szobrok vallási célra történő felhasználása bálványimádás, a katolikusok szerint nem.
Egyes kisegyházak szerint ma is kell tizedet fizetni, a többi szerint nem.
Szombat: a többség nem tartja, az adventisták igen, de ők sem olyan szigorúan, mint a zsidók.
Vér: A vérevés tilalmát sem mindenki tartja be.
Homoszexualitás: ezt is egyre több egyház is elfogadja (svéd luteránus pl., de talán mások is).
7#, 8# Foggggggalmatok sincs istenről.
A kérdés istenről szólt, nem valami emberi találmányról.
8-as vagyok.
Igazad van, fogalmam sincs, melyik istenről szól a kérdés. Egyértelműnek vettem, hogy JHVH-ról, mert őt szokták egyszerűen csak "Isten"-ként emlegetni, bár az nagy I, kis i-vel írva valóban bármelyik további 100 000 isten lehet.
Szóval melyikről van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!