Milyen bizonyítékok vannak Szent Antal megkísértésére?
A katolikus hírportál szerint "Attribútumai az ördögöket elriasztó kis harang, csengettyű T alakú boton". :)
Az ördögöket elriasztó kis harang tényleg babonaság, mondom.
1-es vagyok.
Nem azt mondtam, hogy higgyél benne, azt mondtam, hogy ugyanannyi értelme van mint bármi másnak a kereszténységben.
Jézus Krisztus feltámadására az a bizonyíték, hogy megjelent az apostoloknak, és a tanítványoknak a feltámadása után. Ennek hatására az apostolok vállalták a kereszthalált is a római keresztényüldözéskor (államvallássá és torzzá, üldözővé a kereszténység egyik ága a IV. században vált Nagy Konstantinusz római császár hatására).
Egyrészt tehát Jézus apostolainak a mártírhalála a bizonyíték. Másodszor pedig azok a keresztények, akiknek szintén megjelent Jézus Krisztus. Ilyen volt a XX. században, és a XXI. században is.
Továbbá bizonyítékok még a sok orvosok által gyógyíthatatlan betegségekből Jézus nevében elmondott ima hatására végbement gyógyulások. A Jézus Krisztushoz megtért, Ővele személyes kapcsolatban élő keresztények életének a megváltozása (drogok elhagyása, stb.), lásd Gera Zoli esete.
Ezekre semmi bizonyíték nincs.
Jézus feltámadására is annyi a bizonyíték, hogy le van írva a Bibliába, mint ahogy a létezésére is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!