Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az emberek miért nem hisznek...

Az emberek miért nem hisznek a színtiszta gonoszságban?

Figyelt kérdés
Ateista vagyok, meg sem vagyok keresztelve, viszont tiszteletben tartom azokat, akik igen, és vallásosak. A kérdésemet direkt a vallás kategóriában tettem fel, mert kiváncsi vagyok olyanok véleményére is, akik vallásosak. Kifejtem a kérdésem: amikor valakiről kiderül hogy egy alja gazember, aki a külvilág felé ezt ügyesen leplezi, de mégis napvilágra kerülnek a tettei, amiért pl börtönbe is mehet, akkor az emberek miért értetlenkednek? Róla ezt sosem feltételeztem volna,nem ilyennek ismertük meg stb. Az emberek miért a szerint ítélkeznek, hogy vki kifelé mit mutat, és miért nem hiszik el, hogy létezik a színtiszta, módszeres gonoszság, szadizmus? Az embereket ennyire el tudja kápráztatni a gonosz? Elég az hogy az illető magas beosztásban van, köztiszteletben áll, és az emberek ezt automatikusan úgy veszik, hogy az illető nem lehet gonosz, szadista, csak mert szépen illedelmesen köszön?
2022. ápr. 22. 18:26
 1/6 anonim ***** válasza:
49%
Amit felsoroltál pont az erősíti a feltételezést, hogy tényleg létezik a gonosz és a Sátán. Akkor viszont ebből következik, hogy van Isten és jó emberek is.
2022. ápr. 22. 19:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez "természetes" pl ha a csimpánzokat nézzük,ott is vannak agresszívabb egyedek kvázi genetikailag.
2022. ápr. 22. 19:23
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem értem a válaszokat. Állítottam hogy kizárólag gonosz emberek léteznek? Nem!

A kettest meg sehogy sem értem.

2022. ápr. 22. 19:25
 4/6 anonim ***** válasza:
19%
Ebben nincs semmi lélektani miszticizmus, vannak akik hajlamosak erre a környezet meg még rátesz egy lapáttal.
2022. ápr. 22. 19:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Aki megtapasztalta, hogy létezik Isten az tudja, hogy a gonosz is létezik..

A hazugságra mindig is érzékeny voltam..

Gondolom ahhoz, hogy vkiről kiderüljön milyen is, idő kell. Első látásra nem tudjuk kinek, mi van a szívében.

Isten viszont igen, idővel felszínre hozza.

Veled mi történt?

2022. ápr. 22. 20:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha a legjobb ismerősödről akit régóta ismersz azt állítanák hogy gonosz, sorozat gyilkos, szadista, stb.

Akkor kicsit se lepődnél meg?

Szerintem természetes dolog hogy az emberek meglepődnek hogy ha olyan dolog derül ki amivel ellentétes dolgot hittek addig.

Aztán lehetne még arról beszélni hogy az emberek mennyire hiszékenyek és mennyire befolyásolhatóak.

Egyébként a "színtiszta gonoszság" sem biztos hogy igaz rá.

Ott van például Hitler. Rengeteg borzalmas dolgot tett. De még ő sem volt színtiszta gonoszság. Állat védő is volt például.

Akkor ki az aki színtisztán gonosz?

Volt valaki akitől csak jó dolgokat láttak az emberek és meglepődtek mikor kiderült hogy gonosz. Te pedig ez alapján csak rossznak könyveled el.

Te sem látod a valós képet pont úgy ahogyan ők sem.

2022. ápr. 22. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!