A keresztény hívők hogyan tartják a nagyböjtöt? Csak annyi, hogy nem esznek húst? Vagy különbözőképpen lehet tartaniuk? Hogyan?
Igen, a bűnbánati napok, melyek minden nagyböjtön kívüli pénteket jelentik. A nagyböjti péntek viszont semmivel nem váltható ki. Egy pap se írhatja át ezeket az előírásokat. Vagy félreértetted, vagy hülyeségeket beszélt.
"KIVÉTEL a betegek,a nehéz fizikai munkát végzők, és a 14év alatti gyerekek..."
Meg az öregek, meg azok is, akik nem a saját asztaluknál esznek.
"hülyeségeket beszélt"
Nem a kiváltásáról volt szó, hanem arról, hogy még hogyan lehet böjtölni a hústalan, max. háromszori, stb. étkezésen kívül.
"nekünk a pénteki hústilalomra mondták, hogy önmegtagadással kiváltható."
Akkor máskor fogalmazz egyértelműen, hogy mire gondolsz. Itt például kiváltást írtál vagy valaki más.
"nekünk a pénteki hústilalomra mondták, hogy önmegtagadással kiváltható."
Nem én írtam, de tényleg kiváltható - csak nem akárki esetében, hanem csak azok esetében, akik a hústilalom alól fel vannak mentve.
Sokféle böjt van. Negyvenelés is létezik, de szerintem ma már nagyon ritka. Az azt jelenti, hogy 40 napon át naponta egyszer esznek.
Itt olvashatsz róla: [link]
"mert neki a hús nem kihívás"
Nekem már az kihívás, hogy amikor éhes vagyok, akkor ahelyett, hogy enni kezdenék, előbb végiggondoljam, hogy milyen nap van... :)
Igazából nekem sem az, nem vagyok az a húst hússal típusú magyar, a halat és a húst cserélgetem, illetve még a rák és a paradicsomos tk tészta vagy tojás jöhet szóba. De mindenki más. Én személy szerint elég tisztán eszem, sok zöldség, desszertnek gyümi vagy aszalt gyümi vagy kesudió. Nekem ez a nasi. Köztes étkezésnek egy-egy pohár natúr joghurt vagy müzli.
De büszke vagyok anyumra, mert kitartott és végigcsinálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!