Szerintetek Júdás és a Jézust cserbenhagyó/megtagadó apostolok a Pokolba jutottak? ✝️
Azért jutott eszembe, mert holnap lesz Nagypéntek, amikor Jézust keresztre feszítették. Az apostolok lényegében asszisztáltak ehhez. Júdás elárulta őt, Péter pedig 3-szor megtagadta.
Szerintetek ők a Pokolra kerültek, vagy ha haláluk előtt megbánták a bűneiket, akkor kegyelmet nyertek és a Paradicsomba jutottak?
Neked melyik lenne a rosszabb?
Ha a barátod feladna a hatóságnál, hogy elvigyenek kivégezni, vagy ha letagadná valahol, hogy ismer téged? Melyiket szeretnéd kevésbé? Melyiket éreznéd az ellened való súlyosabb cselekedetnek?
3: Ha feladna engem és elvinnének kivégezni akkor meghalnék és ha meghaltam, úgyse éreznék már semmi fájdalmat.
Ellenben ha megtagadnak engem és örök életemben számkivetettségben kell élnem szerintem az rosszabb bármelyik halálnál.
#2 Nem a bűn súlyossága dönti el, hogy ki jut pokolra. Nem is a saját jóságukból üdvözültek az apostolok. Érdemes kitanulmányozni a Bibliából, hogy mi alapján dől el. Ha szeretnéd, szívesen segítek benne, csak írj privátban.
Amikor meghallották ezt a tanítványok, nagyon megdöbbentek, és így szóltak: Akkor kicsoda üdvözülhet? Jézus rájuk tekintett, és ezt mondta nekik: Embereknek ez lehetetlen, de Istennek minden lehetséges.
Máté 19:25-26 RÚF
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!