Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges, hogy nem értjük...

Lehetséges, hogy nem értjük Istent és a világot ami körülvesz minket?

Figyelt kérdés
Tehát tegyük fel, hogy tartalmaz a Biblia igaz dolgokat, de sokmindent az emberek hatalmi célból átírtak a javukra. Sok mészárlás, és gyilkosság az Ő nevében lett csak elkövetve, de valójában csak Istennel takarózva tették ezeket a szörnyű dolgokat. Ez lehetséges? Szerintem teljes mértékben, és azért is kommunikálunk az igaz Istennel és az Angyalokkal nehezen, mert teljesen elferdítették a dolgokat. Lehet, hogy Isten egy teljesen szeretetteljes “lény”, és egyszerűen azért nem tesz ezek ellen, mert ennyire betartja a szabad akaratunkat.

2022. ápr. 3. 17:08
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
9-es szerintem például ez a nőgyűlölet sem Isten gondolatmenete. Ugyanúgy a gyermekei, és a nő - férfi páros alkot egy egészet. Ez a teremtés, Isten a saját képére teremtette az embert. Tehát magyarul a nőket nem ő nézi le, hanem a férfiak hatalmi célok miatt visszaszorították a nőket.
2022. ápr. 4. 08:28
 12/13 anonim ***** válasza:
38%

"Tehát tegyük fel, hogy tartalmaz a Biblia igaz dolgokat, de sokmindent az emberek hatalmi célból átírtak a javukra. Sok mészárlás, és gyilkosság az Ő nevében lett csak elkövetve, de valójában csak Istennel takarózva tették ezeket a szörnyű dolgokat. Ez lehetséges?"

Lehetséges, de nem ezért. A Biblia nincs átírva. Olvasd el. Az újszövetség semmilyen rémtettet nem tesz lehetővé. ÉS az ószövetségben is csak Isten kifejezett utasítására lehetett pusztítani

"Lehet, hogy Isten egy teljesen szeretetteljes “lény”, és egyszerűen azért nem tesz ezek ellen, mert ennyire betartja a szabad akaratunkat."

Ott van minden a Bibliában, felesleges találgatnod

2022. ápr. 4. 13:06
 13/13 anonim ***** válasza:
65%
Mi találgathatunk kérdező, de annyi biztos hogy egy embernek sincs igaza. A Bibliát nemtudom hogy átírták e, vagy hogy vettek ki belőle részeket. Szeretném azt hinni hogy nem, de amilyenek az emberek, nem állíthatom biztosra, hogy a saját hatalmi érdekükben nem merészkedtek ilyen dolgokhoz. Viszont hogy rengeteg dolgot Isten nevében, neve mögé bújva tettek egyes vallási vezetők az szinte biztos hogy igaz állítás. Én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy ha én megütök valakit és ráfogom a szomszédra attól még nem a szomszéd a hibás, még ha nekem is hisznek. Az igazság az Istennél van, mi pedig majd rá fogunk jönni. Valaki előbb, valaki később és valaki túl későn.
2022. ápr. 4. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!