Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliában pontosan hogyan...

A Bibliában pontosan hogyan és hol van megfogalmazva az, hogy Jézus Krisztus másodszor is eljön? Illetve, ha nem így van megfogalmazva még nagyjából sem, akkor hogyan?

Figyelt kérdés
Köszönöm a segítséget!

2022. ápr. 1. 16:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

ApCsel 1,11

"Galileai férfiak, szólították meg őket, mit álltok itt égre emelt szemekkel? Ez a Jézus, aki közületek fölvétetett a mennybe, úgy jön el ismét, ahogy szemetek láttára mennybe tért."

De ezen felül még több helyen, Jézus maga is beszél róla, a Jelenések könyvében is szerepel.

2022. ápr. 1. 17:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ő maga is említést tesz erről. Ajánlom olvasd el a Máté evangéliumának 24.ik fejezetét.
2022. ápr. 1. 17:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Jel 1:7 "Íme, eljön a felhőkön, és meglátja minden szem, azok is, akik átszegezték, és akkor gyászolni fog miatta a föld minden nemzetsége. Úgy van. Ámen."
2022. ápr. 1. 20:06
 4/8 KZitus ***** válasza:
100%

Szia

János 14:2,3

"Az Atyám házában sok lakóhely van. Ha nem így lenne, megmondtam volna nektek, mert elmegyek, hogy helyet készítsek nektek. Miután elmegyek, és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és elviszlek titeket oda, ahol én vagyok, hogy ti is ott legyetek."

2022. ápr. 2. 12:02
 5/8 anonim ***** válasza:
18%

Nem jézus krisztus jön el. Ő egy ember volt 2000 éve.

Krisztus jön el.

Amikor megnyitod a szived.

Nekem már eljött.

2022. ápr. 2. 22:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Olyan alapvető dolgot és esemény felől kérdezel, amelyről számtalan helyen olvashatsz a Bibliában csak olvasni kell és nem is olyan sokat. Máté evangéliuma, Pál levelei és a János jelenések könyve.

Mat.16:27. Mert az embernek Fia eljő az ő Atyjának dicsőségében, az ő angyalaival; és akkor megfizet mindenkinek az ő cselekedete szerint.

Mt. 24,30. És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.

Mt.26,64. Monda néki Jézus: Te mondád. Sőt mondom néktek: Mostantól fogva meglátjátok az embernek Fiát ülni az Istennek hatalmas jobbján, és eljőni az égnek felhőiben.

Jn.14,3. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek.

1Kor.11,26. Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az Úrnak halálát hirdessétek, a míg eljövend.

1Kor.15,23. Mindenki pedig a maga rendje szerint. Első zsenge a Krisztus; azután a kik a Krisztuséi, az ő eljövetelekor.

I.Thes.4;

15. Mert ezt mondjuk néktek az Úr szavával, hogy mi, a kik élünk, a kik megmaradunk az Úr eljöveteléig, épen nem előzzük meg azokat, a kik elaludtak.

16. Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először a kik meghaltak volt a Krisztusban;

17. Azután mi, a kik élünk, a kik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk.

Jel:1,7. Ímé eljő a felhőkkel; és minden szem meglátja őt, még a kik őt által szegezték is; és siratja őt e földnek minden nemzetsége. Úgy van. Ámen.

1Thess.5,23. Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől; és a ti egész valótok, mind lelketek, mind testetek feddhetetlenül őriztessék meg a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére.

2Thess:2,1. Kérünk pedig titeket, atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére és a mi ő hozzá leendő egybegyűlésünkre nézve,

2Tim:4,1. Kérlek azért az Isten és Krisztus Jézus színe előtt, a ki ítélni fog élőket és holtakat az ő eljövetelekor és az ő országában.

Zsid.10,37. Mert még vajmi kevés idő, és a ki eljövendő, eljő és nem késik.

Jak.5,8. Legyetek ti is béketűrők, és erősítsétek meg szíveteket, mert az Úrnak eljövetele közel van.

2Pt.3,12. A kik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, a melyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!

Jn.14,18. Nem hagylak titeket árvákul; eljövök ti hozzátok.

Jel.1,8. Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, a ki van és a ki vala és a ki eljövendő, a Mindenható.

Jel.2,25. Hanem a mi nálatok van, azt tartsátok meg addig, míg eljövök.

Jel.3,11. Ímé eljövök hamar: tartsd meg a mi nálad van, hogy senki el ne vegye a te koronádat.

Jel.22,7. Ímé eljövök hamar. Boldog, a ki megtartja e könyv prófétálásának beszédeit.

Jel.22,12. És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.

Jel.22,20. Ezt mondja, a ki ezekről bizonyságot tesz: Bizony hamar eljövök. Ámen, bizony jövel Uram Jézus!

2Pt.3,9. Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.

2022. ápr. 3. 21:06
 7/8 anonim ***** válasza:

#5#: "Nem jézus krisztus jön el. Ő egy ember volt 2000 éve."

Pont ez a lényeg, hogy Jézus nem csak egy egyszerű ember volt. Nem férfi kapcsolatból fogant, hanem a Szent Szellem által. Jézusban Isten lakozott. Isten kinyilatkoztatta magát Jézus testében, Jézus személyében, azaz Isten megjelent köztünk Jézus testében. Azaz Jézus a testben megjelent Krisztus, a testben megjelent Isten. Ez itt a lényeg és a legfontosabb! Amikor pedig visszajön Isteni dicsőségében fog visszajönni.

2022. ápr. 3. 21:13
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Ide is tudtok írni?

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

2022. ápr. 5. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!