Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki megválaszolná kérdéseim?

Valaki megválaszolná kérdéseim?

Figyelt kérdés

Néhány kérdésem lenne felétek.

Inkább az idősebb korosztályhoz szolnek.

17 éves vagyok és elkezdett komolyabban érdekelni ez a téma.

Tehát, isten valójában létezik?

Menny és pokol is van?

Ha meghalunk, akkor a lelkünk fel száll a testünk elporlik igaz?

Utána fogunk még bármit is érezni vagy sem?

A lelkünk át fog szállni egy újabb testben?

Ess akkor mi történne?

Ugyan úgy élnék mint eddig csak más testben vagy mégis ezt hogyan kellene elképzelnem?

Valóban elfog egyszer jönni a világ vége?

Az mégis hogyan is történne?

Megszűnne a világ?

Mielőtt bárki azzal jönne hogy mik ezek a kérdések, tan öngyilkos akarok lenni avagy hasonlók

Nem! csak most ahogy van ez az orosz-ukran haboru.. én is ukrajnaban,Kárpátaljan élek kicsit félek és hát egyre többet gondolkodom ezeken. És még az is rá tesz egy lapáttal hogy elvileg ki fog törni a 3. világháború emiatt a két ország közötti konfliktus miatt.

Minden választ előre is köszönök. remélem néhányan szántok rám egy kis időt és válaszoltok.😊

2022. ápr. 1. 04:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
32%

"Tehát, isten valójában létezik?"

Senki nem tudja biztosan. De ha van akkor is ott van az a nagy kérdés hogy melyik.

"Menny és pokol is van?"

Szintén nem tudja senki.

"Ha meghalunk, akkor a lelkünk fel száll a testünk elporlik igaz?"

Nem tudja senki. Azt sem tudni hogy van-e lélek.

"Utána fogunk még bármit is érezni vagy sem?"

Nem tudja senki. Pontosan milyen érzésekre gondolsz amúgy? Fizikai mint fájdalom, meleg, hideg,? vagy inkább boldogság, harag?

Olvastam olyan felvetéseket hogy a túlvilágra való átkerülésnél már te nem úgy leszel te mint itt. Sok minden elveszik.

"A lelkünk át fog szállni egy újabb testben?"

Nem tudja senki.

Már mint reinkarnáció? Vannak akik hisznek benne de én személy szerint nem látom sok értelmét. Az itteni földre reinkarnálódni nincs sok értelme ha nem emlékszünk. Másik helyre meg hogy eljusson a lelkünk ha van az elég problémásnak tűnik. Ha pedig ott nem emlékszünk semmire akkor szintén nincs sok értelme.

"Valóban elfog egyszer jönni a világ vége?"

Mit értesz világ vége alatt?

A bolygó megfog majd semmisülni. Az emberiség is nagyon nagy valószínűséggel ki fog majd halni.

A biblia világ vége hogy Jézus eljön-e az attól függ hogy valóbban létezik-e az egész amit leírtak. Ezt pedig senki nem tudja.

"Az mégis hogyan is történne?

Megszűnne a világ?"

Senki nem tudja.

"Mielőtt bárki azzal jönne hogy mik ezek a kérdések, tan öngyilkos akarok lenni avagy hasonlók"

Fel sem merült ilyen.

2022. ápr. 1. 07:48
 2/13 Isti22 ***** válasza:
44%

Hajjaj, méhkasba nyúltál, mindjárt jön egy csomó féldebil válasz :D

A vallásosok szerint igen, az ateisták szerint nem. Mint fogalom, mindenképpen.

"Menny és pokol is van?"

Vallástól függ, a katolicizmusban van, a továbbiakban is maradjunk ennél a vallásnál az egyszerűség kedvéért.

"Ha meghalunk, akkor a lelkünk fel száll a testünk elporlik igaz?"

Igen.

"Utána fogunk még bármit is érezni vagy sem?"

Az érzékszerveiddel nem, ha erre gondolsz, hiszen már nem lesz tested.

"A lelkünk át fog szállni egy újabb testben?"

A katolicizmusban nem.

"Ess akkor mi történne?

Ugyan úgy élnék mint eddig csak más testben vagy mégis ezt hogyan kellene elképzelnem?"

"Valóban elfog egyszer jönni a világ vége?"

Igen, de jó eséllyel azt te már nem éled meg.

"Az mégis hogyan is történne?"

A katolicizmus szerint Jézus visszatér, minden halottat feltámaszt és ítéletet mond mindenki felett.

"Megszűnne a világ?"

Átalakul, elvileg olyan lesz megint, mint a Paradicsom.

"csak most ahogy van ez az orosz-ukran haboru.. én is ukrajnaban,Kárpátaljan élek kicsit félek és hát egyre többet gondolkodom ezeken. És még az is rá tesz egy lapáttal hogy elvileg ki fog törni a 3. világháború emiatt a két ország közötti konfliktus miatt."

Nem lesz harmadik világháború, atomfegyvereink vannak.Ettől persze te még simán meghalhatsz "sima" háborúban is. Nem akartok Magyarországra jönni, veszélyes most Ukrajnában :(

2022. ápr. 1. 07:48
 3/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ha lenne lélek akkor annak kapcsolódnia kéne valamilyen módon az emberhez. Ha kapcsolódik hozzá akkor annak pedig kéne hogy legyen valamilyen jele. Azt pedig ki lehetne mutatni.

A reinkarnációnak semmi értelmét nem látom.

Szerintem lehet hogy létezik egy vagy több isten. De az(ok) nem azonos a vallásokban foglalt istenekkel. Azonban kisebb valószínűséget láttok bármilyen istenség létezésére mint a nem létére.

"Menny és pokol is van?"

Ha elfogadom hogy létezik a bibliai Isten akkor sem hinném hogy egy ilyen rendszert hozna létre.

Az egész Isten keresésnek nincs sok értelme mert nincs normális érv ami miatt az egyik vallást ki lehetne választani a többi közül. Ez azonban elég soknak az alapja lenne ahhoz hogy mennybe kerüljön az ember. Főleg mert ha nem tudod hogy melyiket kövesd akkor milyen törvények alapján kezdesz el élni? Ha pedig rosszat választasz akkor csak azért menjél pokolra?

A mennyország szerintem túl nagy jutalom. Ahhoz hogy ott ne lehessen bűnt elkövetni ahhoz szerintem radikálisan sok mindent el kéne venni az ember személyiségéből. Ha pedig már nem te vagy akkor mi értelme?

Öröké valóságig lenne ott elvileg az ember amibe szerintem nagyon gyorsan bele fásulna mindenki.

A szeretteid lehet örök szenvedésre lennének ítélve közben.

A pokolt szerintem nincs olyan bűn amivel bárki is meg érdemelné egy öröké valóságon keresztül. Főleg nem azért mert valaki nem hisz Istenben vagy mert nem szereti őt.

Eleve mi értelme lenne az itteni életnek? Miért alkotta meg Isten úgy az egészet hogy itt próbára tegyen minket?

Szerintem egy a bibliában vázolt jó, mindent tudó, mindenható istenség nem így hozta volna létre a dolgokat és sokkal világosabb, egyértelműbb bibliát hagyott volna maga után amiben semmi hiba nincsen.

Az egész rendszer szerintem nem olyan amilyet egy felsőbb rendű, hatalmas tudású lény találna ki hanem inkább olyan amit vallás alapítók találnának ki.

"Ha meghalunk, akkor a lelkünk fel száll a testünk elporlik igaz?

Utána fogunk még bármit is érezni vagy sem?

A lelkünk át fog szállni egy újabb testben?

Ess akkor mi történne?

Ugyan úgy élnék mint eddig csak más testben vagy mégis ezt hogyan kellene elképzelnem?

Valóban elfog egyszer jönni a világ vége?

Az mégis hogyan is történne?"

Szerintem csak simán vége lesz. Mintha kikapcsolnád a gépet.

Egy másik kérdés alatt volt egy válaszoló aki érdekes és jól össze szedet dolgokat írt.

Itt a 2. (és még pár másik) válaszoló:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Szerintem írj neki privátban is ha érdekel.

2022. ápr. 1. 08:07
 4/13 anonim ***** válasza:
91%
Ez lényegében mind hitkérdés, szóval vagy hiszel benne, vagy nem. De pont mivel hitről van szó, biztosat senki nem fog tudni neked mondani.
2022. ápr. 1. 09:00
 5/13 anonim ***** válasza:
64%

Én az ukrán háború irányából nézném meg a kérdésed. Ha ez az utolsó háború a Földön, akkor te is láthatod elvileg Jézus eljövetelét az égből. Akkor már tudni fogod, hogy minden igaz volt a Bibliában amit leírtak.

[link]

Ha nem akkor még tovább tart a nyomorúságunk.

Mondjuk nem tudlak erről meggyőzni semmivel, ha nem alakul ki benned hit, amit Isten ültet bele emberekbe. Én 33 éves koromban ért el mint egy "agyvérzés". Úgy tudom jellemezni, hogy valami belepumpál az emberbe egy iszonyatos nagy energiát, feltölti valami és akkor megvilágosodik és Istent kezdi el szeretni az ember. Megfoghatatlan. Amíg ez nem ér el téged, addig bármit is mondok mind mese lesz.

2022. ápr. 1. 19:01
 6/13 anonim ***** válasza:
15%

"Ha nem akkor még tovább tart a nyomorúságunk."

Nyomorúságod. Én nagyon jól megvagyok. Ha eljön Jézus akkor úgy t***n r***m hogy vissza repül a mennybe. Ne vágja tönkre itt nekem a dolgokat.

" ha nem alakul ki benned hit, amit Isten ültet bele emberekbe"

Tehát az ateisták azért nem hisznek mert Isten nem ültette beléjük? Tehát Isten miatt mennek majd a pokolra?

2022. ápr. 1. 19:06
 7/13 anonim ***** válasza:
24%
6-os várd meg, amíg Putyin melléd hajítja az atombombát. A kérdezőre értettem, hogy az ukránoknál kampeca van mindenkinek. Nem lennék a helyükben.
2022. ápr. 1. 19:11
 8/13 anonim ***** válasza:
35%

"Tehát az ateisták azért nem hisznek mert Isten nem ültette beléjük? Tehát Isten miatt mennek majd a pokolra?"

Nem. Neked is akarni kell azért Istent, foglalkozni vele. Nem azzal, hogy mit ad neked, hanem szeretni kell és utána ülteti beléd a hitet. A kezdő lépés a tied szabad akaratból.

2022. ápr. 1. 19:13
 9/13 anonim ***** válasza:
De ha nincs hite valakinek akkor miért foglalkozna ilyenekkel? Ez egy ördögi kör.
2022. ápr. 1. 19:29
 10/13 anonim ***** válasza:
56%

Olvasd el a megadott idézeteket a Bibliából, és remélhetőleg választ kapsz. De minden részlet nincs leírva a Bibliában sem.

Tehát, Isten valójában létezik? Róm 1:18-21

Menny és pokol is van? Mt 10:28, Jel 21:1-8

Ha meghalunk, akkor a lelkünk fel száll a testünk elporlik igaz? Préd 3:21

Utána fogunk még bármit is érezni vagy sem? Lk 16:19-31

A lelkünk át fog szállni egy újabb testben? Lélelkvándorlásról nem ír a Biblia, de a feltámadáskor az utolsó napon minden halott kap egy testet.

Ess akkor mi történne? ???

Ugyan úgy élnék mint eddig csak más testben vagy mégis ezt hogyan kellene elképzelnem? 1Kor 15:35-57

Valóban elfog egyszer jönni a világ vége? Mt 24:36-44

Az mégis hogyan is történne? 2Pét 3:11-13

Megszűnne a világ? 2Pét 3:11-13

Stefán

2022. ápr. 1. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!