Milyen vallású a kollégám?
Igaz, már nem dolgozik velem, így nem tudunk beszélni erről, mert már más munkahelye van.
Szóval így írta le hitét:
Hite szerint mindennek van lelke (emberek, állatok növények, természetes anyagból készül tárgyak), a szellemek afelé istenek. A felhőkön élnek, és ők hozták az esőt pl. A fák lényegében egy lélek gyűjtők. Majd onnan kerül tovább a lélek. Halál utáni életről nagyon nincs ismerete, lényegében amit tapasztal, azt hisz. És vannak olyan emberek akik képesek a szellemekkel kapcsolatot létesíteni, akár a termés bősége miatt.
Kb ezek maradtak meg. Nem volt sokáig velünk a kollégám ezért remélem ti tudjátok hogy mi ennek a vallásnak a neve.
Kedves Kerdezo
Annyit tudok valaszolni, hogy ha mindennek van lelke, targyaknak, novenyeknek, akkor nem kereszteny. Lehet, hogy valami keleti vallas (hindu). De lehet, hogy "uj pogany", ezt az esohozas, a termes bosege es a fak lelekgyujtese miatt gondolom. A fak lelekgyujtese miatt animizmusra is lehet gondolni.
De az is lehet, hogy tobb spiritualis iranyzatot olvasztott valamikeppen ossze, tehat nem egy adott vallas.
Nekem is a pogány, új-pogány jutott eszembe.
Természeti erők szellemei eléggé erre utal, de mindenesetre valamiféle természeti hit. De annyira nem vagyok benne hogy tudjam mennyire fedi le a hivatalos pogány dogmákat ez amit írtál. Tárgyak szelleméről még sosem hallottam semmilyen kontextusban, elég különös, de miért is ne:D
Sziasztok!
Olvastam a kommenteket, és most én is válaszolok.
#3asnak:
Nem tudtam megkérdezni tőle.
"beszél a virágaihoz"
Azt lehet.
De ha simogatja is őket, attól több órára leáll a növekedésük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!