Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallású a kollégám?

Milyen vallású a kollégám?

Figyelt kérdés

Igaz, már nem dolgozik velem, így nem tudunk beszélni erről, mert már más munkahelye van.

Szóval így írta le hitét:

Hite szerint mindennek van lelke (emberek, állatok növények, természetes anyagból készül tárgyak), a szellemek afelé istenek. A felhőkön élnek, és ők hozták az esőt pl. A fák lényegében egy lélek gyűjtők. Majd onnan kerül tovább a lélek. Halál utáni életről nagyon nincs ismerete, lényegében amit tapasztal, azt hisz. És vannak olyan emberek akik képesek a szellemekkel kapcsolatot létesíteni, akár a termés bősége miatt.

Kb ezek maradtak meg. Nem volt sokáig velünk a kollégám ezért remélem ti tudjátok hogy mi ennek a vallásnak a neve.

2022. márc. 28. 08:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%

Kedves Kerdezo

Annyit tudok valaszolni, hogy ha mindennek van lelke, targyaknak, novenyeknek, akkor nem kereszteny. Lehet, hogy valami keleti vallas (hindu). De lehet, hogy "uj pogany", ezt az esohozas, a termes bosege es a fak lelekgyujtese miatt gondolom. A fak lelekgyujtese miatt animizmusra is lehet gondolni.

De az is lehet, hogy tobb spiritualis iranyzatot olvasztott valamikeppen ossze, tehat nem egy adott vallas.

2022. márc. 28. 08:41
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is a pogány, új-pogány jutott eszembe.

Természeti erők szellemei eléggé erre utal, de mindenesetre valamiféle természeti hit. De annyira nem vagyok benne hogy tudjam mennyire fedi le a hivatalos pogány dogmákat ez amit írtál. Tárgyak szelleméről még sosem hallottam semmilyen kontextusban, elég különös, de miért is ne:D

2022. márc. 28. 09:20
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
Ez egy konkrét vallás, vagy csak ő találta ki, hogy ebben hisz?
2022. márc. 28. 12:17
 4/13 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Olvastam a kommenteket, és most én is válaszolok.

#3asnak:

Nem tudtam megkérdezni tőle.

2022. márc. 28. 12:38
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez valamilyen természetvallás, elég sok van belőlük.
2022. márc. 28. 18:26
 6/13 anonim ***** válasza:
69%
Vallástól függetlenül. A tárgyaknak bizony lelkük van, kisugárzásuk. A kezembe fogom az asztalos dédnagyapám gyaluját, melyet ő készített a gyalupadjával együtt, belefaragva, hogy Marosvásárhely 1887. Beállítottam a műhelyembe, olykor megsimogatom, kisimul a lelkem. Nem egy növényszeretőtől hallottam, hogy beszél a virágaihoz, mikor ápolja, és azok mindig szebben pompáznak. Nagyanyám Szőttesének is lelke van, amit a kész kezével készített. Na, meg nagyapám katonaládája, beretva készlete, fenőszíja maga 20. század elejének formaremeke.
2022. márc. 30. 00:20
 7/13 anonim ***** válasza:
69%

"beszél a virágaihoz"

Azt lehet.

De ha simogatja is őket, attól több órára leáll a növekedésük.

2022. márc. 30. 00:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Sintó esetleg? Vagy ősi magyar, kínai népi vagy egyéb hasonló hitvilág?
2022. ápr. 2. 16:13
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a sintó jutott eszembe
2022. máj. 18. 17:31
 10/13 NTBS ***** válasza:
Természetvallásra tippelek.
2022. okt. 18. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!